Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Alle meisjes die erin getoond werden, waren hetzelfde en droomden van hetzelfde.'

Eva’s edito: ‘Lifestylemagazines hadden lang hetzelfde probleem als sprookjes’

In je Flair van deze week ontdek je het verhaal van drie geweldige verhalenvertellers die sprookjes een moderne invulling geven. Ook lifestylemagazines hadden lang hetzelfde probleem als sprookjes.

‘In deze Flair komen drie gewéldige verhalenvertellers aan bod. Elisabeth Lucie Baeten, Karen Hellemans en Astrid Van der Schueren besloten hun schrijftalent te gebruiken om de wereld een beetje te veranderen door middel van kinderverhalen. Ze gaven sprookjes een moderne invulling die meer draait om mentaal sterk staan dan om wespentailles, meer om grootse dromen dan grote kronen en meer om inclusiviteit dan uitverkoren zijn.

Ik vind het geweldig, want dat jonge lezerspubliek is immers nog erg beïnvloedbaar. Het is zo belangrijk om hen van kinds af aan een wereld te tonen die ze herkennen, maar die daarom niet minder doet dromen. Ik lees heel graag voor aan mijn dochter, maar sommige van de boeken die ik nog had uit mijn kindertijd vond ik toch niet meer kunnen. Alle mama’s deden het huishouden, de meisjes gingen naar het bal en smachtten naar die ene prins die hopelijk ooit eens hun kant op zou kijken. Ze vechten zelden hun eigen gevechten en moeten steevast worden gered uit hoge torens of donkere kerkers.

Steeds vaker legde ik het boek neer en verzon ik zelf een verhaaltje, met zoveel succes dat het tegenwoordig enkel nog een verzonnen verhaal mag zijn bij bedtijd. Ook niet simpel, want waar haal je de inspiratie? Wel, uit Flair, want het sprookje herschrijven is iets wat we bij Flair ook actief doen. We zijn er ons erg bewust van dat lifestylemagazines lang hetzelfde probleem hadden als een sprookjesverhaal. Alle meisjes die erin getoond werden, waren hetzelfde. Ze droomden van hetzelfde. Ze waren bang van hetzelfde.

Hoe meer we die klassieke verhaallijn loslaten, des te interessanter het wordt. Wat is de wereld leuk en boeiend als je niet enkel in Lala-land verhalen verzamelt. Geniet van de échte verhalen in deze Flair. Over hoe verhuizen niet altijd een droom is (blz. 44 in je Flair), over dat er leven kan zijn nadat het perfecte koppelplaatje wordt doorprikt (blz. 14 in je Flair) en over drie vrouwen die ‘lang en gelukkig’ een nieuwe eerlijke invulling gaven (blz. 56 in je Flair).

Achter de schermen

Bijzondere treinreizen.

Bijzondere treinreizen.

Bijzondere treinreizen.

Reisjournaliste Marie: ‘De vijftien uur durende nachttreinreis van Udaipur naar Mumbai vond ik een onvergetelijke ervaring. Je slaapt tussen de locals op minislaapbanken. Nul luxe, maar zo bijzonder.’ Meer speciale treinreizen spot je op blz. 66 in je Flair.

Quick fixers.

Quick fixers.

Quick fixers.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Sinds ik last heb van hormonale acne, gebruik ik ’s avonds vaak de SOS Paste van Uriage om puistjes aan te stippen. Niet de meest sexy manier om in bed te kruipen, maar het werkt wel!’ Meer quick fixers vind je op blz. 36 in je Flair.

Van stad naar platteland.

Van stad naar platteland.

Van stad naar platteland.

Redactrice Kaatje verhuisde van de stad naar het platteland, en dat verliep niet helemaal zoals ze had gehoopt. Haar verhaal lees je op blz. 44 in je Flair. De lege dozen na één dag uitpakken zie je hier.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '