Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In deze edito geeft ze tips!

Eva’s edito: ‘Als beautyjournaliste vond ik het het leukst om fabels te doorprikken’

Voor Eva hoofdredactrice van Flair werd, was ze beautyjournaliste. Door het vele testen, maar ook door te overleggen met andere beautyeditors wist ze allerlei fabels over beauty te doorprikken.

‘Het was een van de meest bezochte talks op ons beautyfestival, die van Dr. Dagmar Ostijn. En ik hing ook aan haar lippen. Als dermatologe keek ze met een heldere en nuchtere blik naar alle beautyhypes en gaf ze op basis daarvan beautyadvies dat ik de rest van mijn leven ga volgen. Toen ik zelf nog beautyjournaliste was, vond ik dat ook een van de leukste dingen: fabeltjes en promopraatjes doorprikken. Mijn vriendinnen wisten dat ze me voor een grote beautybestelling altijd even raad konden vragen.

Moet ik nu écht bang zijn van parabenen? Ga ik er door die crème uitzien alsof ik acht uur slaap in plaats van vijf? Ze willen mij hier het hele gamma aansmeren, maar ik had al een serum, ik kan dat toch gebruiken? Ik heb ook een whatsappgroepje waarin we de beste mascara’s vergelijken. Wat bleek? Het minst kans op panda-ogen had een vriendin met een erg budgetvriendelijk exemplaar.

Heerlijk verhelderend toch, als je tot zo’n inzicht komt? Begrijp me niet verkeerd. I love beauty. Ik koop nog steeds regelmatig nieuwe potjes om uit te testen en word intens gelukkig van de perspakketjes die we op kantoor mogen ontvangen. Maar ik kan wel zin van onzin onderscheiden, waardoor ik zelden een miskoop doe. De fabels die ik door het vele testen en overleggen met andere beautyeditors heb weten te doorprikken zijn deze.

  1. Duur is niet altijd beter. De pot kan mooier zijn, de textuur hemels en je kan altijd beslissen dat je écht die hydraterende crème met de prijs van vloeibaar goud wil. Snap ik. Maar weet dat je ook een mooie huid kan hebben door consequent gebruik van een budgetcrème.
  2. Geen enkele crème zal je fundamenteel veranderen. Een rimpel vul je niet met wonderingrediënten. Maar je kan je wel beter in je vel voelen.
  3. Vergeet afslankcrèmes.
  4. Keep it simpel. Reinigen, hydrateren, beschermen. Dat doet al heel veel.
  5. Wear sunscreen.
  6. Lees het interview met Dr. Ostijn.

Achter de schermen

Stukken met ruitjes.

Stukken met ruitjes.

Stukken met ruitjes.

Tadaaa, zonder handen! Model Grazia toont de allerleukste stukken met ruitjes in onze modeproductie op blz. 26 in je Flair.

Smile(y)!

Smile(y)!

Smile(y)!

Hoofdredactrice Eva: ‘Het effect dat het testen van onze eigen acties heeft op ons: een smiley!’

Zelf je wimpers liften.

Zelf je wimpers liften.

Zelf je wimpers liften.

Om zelf je wimpers te liften heb je véél geduld en handigheid nodig, dat ondervond redactrice Charlotte aan den lijve. Maar het resultaat mag er zijn! Lees er meer over op blz. 34 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

B&B

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '