Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Onze eerste echte afspraak na die eerste kus was wél zenuwslopend.'

Eva’s edito: ‘Ik ging veel naar concerten en liep daar mijn lief spontaan tegen het lijf’

Deze week lees je in je Flair alles over leuke manieren om daten weer leuk te maken. Hoofdredactrice Eva ontmoette haar huidig lief spontaan op een festival. De date daarna was daarentegen wél zenuwslopend.

Mijn ideale date? Ik moet er eens goed over nadenken. Ik heb eigenlijk nooit een intense dateperiode gehad, zelfs niet toen ik ongeveer negen jaar single was. Ik ging veel naar concerten, festivals en liep daar mijn huidig lief tegen het lijf. Pintje, links van het podium? Dat soort date dus. Onze eerste echte afspraak na die eerste kus op een concert was vooral zenuwslopend. Het is ook een gekke situatie: je zit daar tegenover elkaar en moet de conversatie gaande houden. Heel wat moeilijker dan het spontane gesprek op de dansvloer.

Toen ik relatiegoeroe Esther Perel interviewde, gaf zij de raad om nooit ofte nimmer een ‘diner and drinks’-date meer te doen. ‘Dan lijkt het wel een sollicitatiegesprek!’ riep ze boos. ‘Hoe kan je dan ooit goed inschatten of jullie elkaar oprecht leuk vinden? Ga dansen, ga samen sporten of spreek meteen af met meer mensen om jullie heen.’ Ik hoor het ook steeds vaker van vriendinnen die tinderen, swipen en daten, dat ze iets anders doen dan dat klassieke etentje. Ze spreken af voor een daguitstap, gaan samen naar de yogales of nemen een date mee naar een etentje met vrienden. Is het dan awkward, dan heb je tenminste beiden iets leuks of iets verrassends meegemaakt. En dan heb je alvast iets om over te praten behalve over jezelf.

Daar gingen we dus mee aan de slag voor deze Flair. We zochten naar een manier om daten weer leuk, respectvol én succesvol (want ja, je wil toch graag een lief aan het einde van de rit) te maken. Redactrice Elke zocht heel wat originele uitjes die het alvast meer ontspannen maken om iemand nieuw te leren kennen (blz. 72 in Flair), maar die zeker ook leuk zijn om met je huidige love interest eens te doen. Naar een concert gaan samen staat er ook bij, en dat werkte dus voor mij prima. Om dat te vieren gaan mijn lief en ik trouwens binnenkort op honeymoon naar een festival. Pintje, links van het podium?

Achter de schermen

Reeks selfies

Reeks selfies

Reeks selfies

Redactrice Hinda interviewde Tracy Tansia en Reine Nkiambote en daar hoorde natuurlijk een fotoshoot én een reeks selfies bij. Check het interview op blz. 48 in je Flair.

Zwiepende staart

Zwiepende staart

Zwiepende staart

Die perfect zwiepende staart van lezeres Nomie uit onze modeshoot op blz. 27 in je Flair kwam er met een beetje hulp van fotografe Ankat. Sssst, ons geheimpje.

Leukste date-ideetjes

Leukste date-ideetjes

Leukste date-ideetjes

Redactrice Elke zocht de leukste date-ideetjes bij elkaar op blz. 72 in je Flair. Hier zie je haar samen met man Max op een van hun eerste foto’s samen op de Lommelse Heide. Daarna volgden nog véél dates, waarvan eentje naar Trier die eindigde in Parijs omdat Trier een beetje tegenviel. Zo cute!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Flair ontbijt met bubbels

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '