Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

‘De soep zal vandaag niet geserveerd worden wegens defect. We houden jullie op de hoogte.’

Eva’s edito: ‘Ik beeld me de vrouw achter de NMBS-stem tijdens kerst in’

Hoofdredactrice Eva stond deze week vastgevroren aan het perron en beeldde zich in hoe de stem van vrouw van de NMBS tijdens de kerstdagen zou zijn.

‘Ik vroeg me deze week af hoe het zou zijn als je de vrouw achter de stem van de NMBS zou kennen. Als zij bij jou aan tafel schuift voor kerst. Je kent haar wel, die eeuwig rustige stem waar een warmte in klinkt, ook als ze de tiende vertraging van de dag aankondigt. We stonden met z’n allen vastgevroren aan het perron. De zon die weerkaatste op de treinsporen en zo voor een beetje glitter en glamour zorgde, kon de sfeer helaas niet helemaal liften.

Terwijl ik van het ene been op het andere wipte en me al voorstelde hoeveel ik vandaag achter mijn agenda aan zou hollen door deze vertraging, speelde zich in mijn hoofd een kersttafereel af met haar stem in de hoofdrol. ‘Door een technisch probleem bij de vorige gang moet de komst van het hoofdgerecht nog bevestigd worden. We houden je op de hoogte! De soep zal vandaag niet geserveerd worden wegens defect. We weten dat jullie met tien zitten te wachten met veel honger, maar helaas serveren we jullie vandaag slechts een maaltijd voor vijf personen. Sardienen in blik!’

Zo gaat het dus maar door in mijn hoofd. Ik word niet meteen vrolijk van mijn eigen sarcasme. Ik zie mensen foto’s maken van de vertraging op de borden, vast om met een vlammende commentaar op Twitter te gooien. #typisch, #winterbijdenmbs, #waarbetalenweeigenlijkvoor… Maar dan zie ik haar plots staan. Een klein meisje met versleten sneeuwbotjes. Haar blote handje knijpt zacht in de grote hand van papa en mama. Ze glimlacht en heeft het geduld van een engeltje.

Een halfuur lang staat ze rustig te kijken naar de glinsterende rijm op het gras tussen de sporen. Ze wordt bijna omvergelopen als er dan toch een trein het station in bolt en iedereen snel-snel aan boord wil. Op de trein is het drummen, maar dan maken wat mensen ruimte voor haar, zodat ze toch kan zitten. Papa houdt haar hand vast, mama tuimelt in slaap. Mijn tenen en mijn hart ontdooien. Wat is die glinsterende zon toch mooi.’

Achter de schermen

Takeaway-perslunch.

Takeaway-perslunch.

Takeaway-perslunch.

Chef online Robine zag haar favoriete eclectische reclamespot tot leven komen tijdens een Takeaway- perslunch in Brussel met als host... Katy Perry (met een kléín beetje verbeelding)!

Favoriete feestoutfit.

Favoriete feestoutfit.

Favoriete feestoutfit.

In onze modespecial op blz. 14 in je Flair tonen 10 Flaircovergezichten hun favoriete feestoutfit. Die van momfluencer Eva Tuytelaers is zelfs borstvoedingsproef! Handig voor wie net als zij feest viert met een kleintje in huis.

Covermodel Jacolijn.

Covermodel Jacolijn.

Covermodel Jacolijn.

Lijkt ze nu op de jonge Julia Roberts, Emma Watson of op Hanne van K3? Covermodel Jacolijn heeft het allemaal al eens gehoord!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '