Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Door elke dag eens een keuze puur voor jezelf te maken bijvoorbeeld.'

Eva’s edito: ‘Je kan ook stapje per stapje uit die ratrace stappen’

Deze week lees je in je Flair hoe Katrien haar droomhuis verkocht en met haar gezin in een camper trok. Die beslissing doet ook hoofdredactrice Eva stilstaan bij het leven. En ze beseft dat ze geen grote keuzes moet maken, maar dat kleine stapjes ook al veel doen.

‘De grootste foert van ons leven. Zo noemt Katrien haar jaar in een camper met haar gezin (lees haar verhaal op blz. 50 in je Flair en haar column op Flair.be). Ze verkocht haar droomhuis, trok met haar gezin in een camper en kreeg een droomleven in de plaats. Natuurlijk is haar stap meteen een heel grote. Ik weet niet of ik ooit de moed zal vinden om mijn leven in één keer zo’n draai te geven. Maar nu het jaar weer op z’n einde loopt, geeft de beslissing van Katrien me veel stof tot nadenken. Want uit de ratrace hoef je niet in één keer te stappen, het kan ook muizenstapje per muizenstapje (meer mijn tempo). Bedachtzaam, rustig. Door elke dag eens een keuze puur voor jezelf te maken bijvoorbeeld.

Haar verhaal gaat ook niet enkel over een Pinterestavontuur in de camper, maar eerder over de kans grijpen om eens heel eerlijk naar jezelf te kijken en te durven kiezen voor wat je gelukkig maakt, de ‘gps-coördinaten onder de loep houden’. Los van wat er door de samenleving, je vrienden, je familie of collega’s van je verwacht wordt. Soms lukt het me ook, een keuze maken los van ‘hoe het zou moeten’ en ik heb er eigenlijk nog nooit spijt van gehad. Zo kochten we bijvoorbeeld gewoon een groter bed toen bleek dat onze dochter écht niet gesteld was op een kamertje alleen in plaats van slaaptraining na slaaptraining te doorlopen tot we allemaal (emotioneel) gesloopt waren. We slapen prima nu. Ja, mensen hebben daar meningen over. Maar voor ons werkt het en dat is wat telt.

Zo start ik ook al een jaar elke dinsdag één uurtje later op kantoor om naar pilates te kunnen. Dat voelde zo’n 42 keer heel vreemd, want ik kom uit een gezin van vroege vogels, nog voor iedereen op kantoor, want dan verzet je het meeste werk, dat type. Maar na een jaar moet ik toegeven dat mijn dinsdagen geen spatje minder productief zijn geworden. Oh ja, en file is er ook niet meer een uurtje later. Het is jouw leven, dan kan je ook maar beter zelf kiezen wat de eindbestemming wordt.’

Achter de schermen

Toestel z’n geld waard?

Toestel z'n geld waard?

Toestel z’n geld waard?

Wat beautyredactrice Charlotte hier uittest én of het toestel zijn geld waard is, lees je op blz. 35 in je Flair.

Family & Friends Box van Foodmaker

Family & Friends Box van Foodmaker

Family & Friends Box van Foodmaker

Yummie! Wij mochten als eersten de Family & Friends Box van Foodmaker testen. Je krijgt drie gangen voor zes personen, en het beste nieuws is dat je hem dankzij Flair met 50 procent korting bestelt (dus voor 42,50 euro). Check snel blz. 40 in je Flair!

Schot in de roos

Schot in de roos

Schot in de roos

Chef lifestyle Judith: ‘Yes, mijn nieuwe trui van Arket blijkt een schot in de roos, want moderedactice Emilie tipt hem als een van dé trends van dit najaar in de rubriek Instastyle op blz. 38 in je Flair.’

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Foodmaker

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '