Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Gaan we luid meezingen met kerstklassiekers en de slappe lach hebben? Yes please!'

Eva’s edito: ‘Kleed ik me van top tot teen in nieuwe glitter? Hell no.’

We hebben allemaal een duur jaar achter de rug, dus de kans is groot dat het een budgetproof kerst wordt. Maar dat betekent niet dat de feestdag daarom minder leuk zal zijn. Het zit ‘m namelijk in de kleine dingen, en dat beseft ook hoofdredactrice Eva!

‘Voor velen onder ons wordt dit een kerst on a budget. Onze kosten liepen dit jaar zo hoog op dat het moeilijk wordt om voluit te gaan tijdens de feesten. Bij veel families worden cadeautjes noodgedwongen ingeperkt, worden er een paar gangen van het feestmenu geschrapt of gaat die feestjurk van vorig jaar voor een bisnummer. Maar zelfs dan heb je eigenlijk nog geluk. Feesten in vintage is nog steeds leuk. Het gaat vooral om het samen zijn en elkaar vieren. De rest is bijzaak.

Ik besef het dit jaar meer dan ooit. Want wat als je die feestperiode iemand intens mist, zoals onze columniste Laura? Of wat als je door ziekte en onzekerheid moet in deze donkere dagen? Wat als je het echt financieel moeilijk hebt waardoor er nul feestvreugde overblijft? Dan zie je wat écht telt, en dat zijn niet de materiële zaken. Moet de kerstperiode zoveel kosten? Als je heel eerlijk bent toch niet? Het zit werkelijk in de kleine dingen: een leuke verrassing, een gezellige avond samen. Ik laat de perfectionist in mezelf deze feesten totaal los.

Dat is niet alleen een tip om het budgetvriendelijk te houden, maar het draagt zeker ook bij tot een relaxed gevoel tijdens de party. Het belangrijkste vind ik dat ik iedereen kan zien. Dus organiseer ik ook zelf een vriendenfeestje dit jaar. Heb ik stoelen genoeg? Nee. Ga ik een xx-gangenmenu koken? Ook nee. Kleed ik me van top tot teen in nieuwe glitter? Hell no. Zal de tafel zoals in de boekskes gedekt zijn? 99 % kans op mislukken, omdat de kat er altijd tussen gaat zitten. Gaan we luid meezingen met kerstklassiekers en meermaals de slappe lach hebben? Yes please!

Ik wil kerst dus zeker niet afzeggen dit jaar, ook al moet het met wat minder. Meer dan ooit hebben we nood aan een goed feestje. Daarom staat deze editie bomvol tips om zonder een fortuin uit te geven een knallend feest te organiseren. Ik wens jullie een hartverwarmende kerstperiode met een (nep)gouden randje!’

Achter de schermen

Verliefd in Zuid-Afrika.

Verliefd in Zuid-Afrika.

Verliefd in Zuid-Afrika.

Lezeres Julie trok voor drie weken naar Zuid-Afrika, werd daar verliefd, gaf haar ontslag en wordt nu elke dag wakker met zicht op de oceaan. Lees haar wauw-verhaal op blz. 50 in je Flair.

Make-upideetjes voor de feestdagen.

Make-upideetjes voor de feestdagen.

Make-upideetjes voor de feestdagen.

Beautyredactrice Charlotte: ‘A touch of glitter vind ik altijd een goed idee, zelfs al is het maar om heel de dag in mijn home office te zitten.’ Op blz. 34 in je Flair ontdek je enkele make- upideetjes voor de feestdagen, mét budgetproducten.

Originele kerstoutfit.

Originele kerstoutfit.

Originele kerstoutfit.

Redactrice Laura: ‘Voor het stuk Kerst zonder kopzorgen ging ik op zoek naar de beste budgettips voor de feestdagen. Ik shopte zelf dit schattige tweedehandstruitje voor mijn zoontje Ezra bij collega Joni’s webshop I Got it From my Mutti. Een originele kerstoufit voor een lief prijsje.’

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Massage

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '