Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

Frederik en Lisa nodigden heel de familie De Swaef uit voor een laat nieuwjaarsetentje

COLUMN: ‘We gaven elkaar een highfive, want we zaten mooi op schema... dachten we.’

Onze hoofdredacteur geeft je elke week een inkijk in zijn leven. Deze keer vertelt hij over het nieuwjaarsetentje voor de familie De Swaef dat hij en Lisa bij hen thuis organiseerden.

Liefste lezeressen,

 

Om het seizoen van familiefeesten af te sluiten hadden we heel de familie De Swaef uitgenodigd. Bij ons thuis! Nu ja, iedereen samen betekent veertien man, dus door de tuintafel binnen te slepen kon iedereen zitten. Op zaterdag de inkopen, op zondag ging Lisa koken en ik de tafel klaarzetten. Om 12 uur kwamen de gasten.

 

Ding dong. We hadden enkele familieleden wel vroeger verwacht, maar een uur?

 

We zaten helemaal op schema. Iets voor 11 uur deden Lisa en ik nog high five. Op enkele kleine dingen na was alles klaar. Lisa moest zich nog aankleden en ook Millie had nog niet dat mooie jurkje aan van tante Lydia.

 

Dingdong. Nu hadden we wel enkele familieleden vroeger verwacht dan afgesproken, maar niet een uur te vroeg. Terwijl Lisa naar boven snelde om zich om te kleden, deed ik de deur open. Daar stond mijn nicht Trui. ‘Gelukkig nieuwjaar!’ ‘Euch, gelukkig nieuwjaar. Hadden wij niet een uur later afgesproken?’ Een sms’je van mijn hand – met de vermelding ‘11 uur’ – werd getoond. ‘Kan jij Millie nog in een jurkje van je mama hijsen?’, stamel ik tegen mijn nicht terwijl ik aperitiefhapjes in de oven stamp. En ja hoor, daar was de rest van de familie al.

 

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

Lees ook de vorige columns van onze hoofdredacteur:

 

Hier vind je ze allemaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '