Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

Frederik zoekt een antwoord op de vraag die veel jonge ouders zich stellen.

COLUMN: ‘Hoe gaan wij gezin en werk combineren?’

Hoofdredacteur Frederik geeft je elke week een inkijk in zijn leven. Deze week gaat hij op zoek naar een antwoord op de vraag die vele jonge ouders zich stellen.

Liefste lezeressen,

 

‘Hoe ga je dat combineren: werk en gezin?’ De journaliste die de vraag aan mij stelt, begint te gniffelen. Onterecht, want het is iets waar Lisa en ik ons echt zorgen om maken. In onze generatie willen mannen en vrouwen namelijk allebei – terecht – een carrière, een gezinsleven, tijd voor elkaar én nog wat me-time. De structuren van onze maatschappij zijn niet optimaal afgestemd op al die wensen van tweeverdieners (zo is bijvoorbeeld de gemiddelde lagere school uit om 16 uur). Jonge mensen moeten zich haasten van het werk naar huis. Binnenkort met een tussenstop bij de crèche voor Lisa en mij. Het wordt een puzzel en geen zekerheid dat we dat allemaal gaan kunnen combineren.

 

 

Elke avond op tijd in de crèche geraken: hoe moeten we dat redden?

 

 

Wel goed dat die journaliste míj dat vraagt in een interview. Scarlett Johansson klaagde onlangs nog aan dat zij als vrouw altijd ‘vrouwenvragen’ krijgt. Maar is dat wel echt nog zo? Ondertussen lijkt die strijd gestreden. Nu zijn de ‘vrouwenvragen’, ‘koppelvragen’ geworden. Hoe gaan wij gezin en werk combineren? Hoe gaan we blij worden van de dingen die we doen? Goed dat dit niet langer alleen een zorg is van vrouwen. Maar het antwoord blijft zoeken. Ook voor mannen.

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

Lees hier de vorige columns van onze hoofdredacteur:

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '