Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

Frederik kijkt vooruit op de toekomst van baby Millie.

COLUMN: ““Wat zou Millie aan het doen zijn in 2112?””

Elke week geeft hoofdredacteur Frederik je een inkijk in zijn leven. Deze week kijkt hij vooruit op de toekomst van baby Millie.

Liefste lezeressen,

97 jaar. Zo veel tijd zit er tussen Millie en Maria, haar stiefovergrootmoeder, op deze foto. Op de dag dat Millie 97 jaar oud wordt, schrijven we al het jaar 2112. 97 jaar geleden liep de Eerste Wereldoorlog op zijn laatste benen. De mensen reden nog massaal met paard en kar, nu vliegen we met Ryanair de wereld rond voor de prijs van een karrewiel, en in 2112 kijkt Millie misschien glimlachend terug op hoe mensen rondtuften met zelfrijdende auto’s.

 

Op de dag dat Millie 97 jaar oud wordt, schrijven we al het jaar 2112. Ik wil niet weten hoe alles er dan uit zal zien.

‘Of er is een meteoriet op onze aarde gevallen en kan je geen vijf meter meer voor je uit kijken’, zegt mijn vrouw Lisa. Zij houdt van rampenfilms. Maar het kan, natuurlijk. Zoals de mens momenteel bezig is, kan onze planeet over 97 jaar helemaal naar de haaien zijn. Of misschien wordt de situatie beter, want de dag waarop Maria geboren werd, moesten de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog nog uitbreken, maar nu zit ze in een hip bejaardenhuis met Millie in haar armen. Je wil het eigenlijk niet weten. Misschien maken we ons te veel zorgen.

 

Handtekening Frederik

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

 

 

 

Lees ook de vorige columns van Frederik:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '