https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo kan je toch je benen en oksels scheren tijdens Mei Plasticvrij!

UITGETEST: plasticvrij scheermes uit bamboe

Jolien Meremans

Mei Plasticvrij betekent niet alleen dat we alternatieven moeten zoeken voor onze favoriete chips en flesjes frisdrank, maar ook dat we vanaf nu geen gebruik meer kunnen maken van onze plastic wegwerpscheermesjes onder de douche. Gelukkig is er sinds kort een alternatief scheermes op de markt waarmee we onze oksels, benen, bikinilijn en wat we maar willenop een milieuvriendelijke manier kunnen scheren. Aanschouw: de safety razor uit bamboe!


We ergeren ons allemaal dood aan dat scheermesje dat van de badrand valt en kunnen een scheldtirade niet onderdrukken wanneer na een uur zwoegen blijkt dat er toch nog een plukje haar op onze onderbenen staat. Scheren, het is allesbehalve een pretje.

Toch lopen we in de lente en zomer liefst met gladde benen rond. Maar hoe pakken we dat tijdens Mei Plasticvrij aan? Ik testte de safety razor uit, een ecologisch scheermesje uit bamboe.

Hoe ziet dat eruit?


Eerlijk? De safety razor ziet er meer dan trendy uit! Het scheermes lijkt zo uit een hippe barbershop geplukt te zijn. Het handvat is gemaakt uit bamboe en de kop heeft een dubbele rand, waardoor het scheren veilig kan verlopen.

Hoe gebruik je het?


In tegenstelling tot de meeste scheermesjes, moet je het mesje nog zelf in de houder plaatsen. Geen handige harry? Laat dat werkje dan over aan iemand die dat wel is, want het mesje ziet er misschien onschuldig uit, maar is vlijmscherp!

Nadat je het mesje veilig in de houder hebt geplaatst, kan je in principe aan het werk. Omdat ik een klungel eerste klas ben, was het voor mij niet meteen een lachertje om met het – in mijn ogen – potentieel moordwapen aan de slag te gaan.

Onder de oksels


Omdat het mes een grote kop heeft, is het niet zo evident om het onder je oksels te gebruiken. Aangezien het mes wat flexibiliteit mist, is het karweitje haast monnikenwerk. Resultaat? De gladste oksels die ik ooit heb gehad! Geduld is een schone zaak, zo blijkt alweer.

Op de benen


De grootte van de kop is wél ideaal om je benen te scheren. Waar ik vroeger een halfuur – en daarenboven heel veel water – nodig had, is de klus nu op nog geen tien minuten geklaard. Wees wel niet té enthousiast, want niet alleen scheren, maar ook jezelf snijden met het mes is kinderspel! Resultaat? Op een paar kleine wondjes na zijn ook mijn benen na het scheren met de safety razor uitermate glad.

Down under


Om het kort, maar bondig samen te vatten: het is een regelrechte no go om het mesje ook voor je bikinilijn te gebruiken. De kop is veel te groot om op een veilige manier tussen je benen te scheren. Ik vind het bovendien ook allesbehalve hygiënisch om het scheermes zowel voor de armen, benen als de bikinilijn te gebruiken. Resultaat? Dat ga ik je besparen.

Wat mag dat kosten?


Ik betaalde € 22,36. Ik bestelde hem via www.kazidomi.com en kreeg hem in een mooi doosje toegestuurd. Bij het scheermes zat één extra mesje.

Aanrader?


Heb je veel geduld en kan je tegen een snijwondje? Dan is dit scheermes je op het lijf geschreven. Op de benen en onder de armen werkt het scheermes quasi perfect, maar ik zou het persoonlijk wel geen tweede keer proberen om er ook mijn bikinilijn mee onder handen te nemen. Vrouwen die toch niet helemaal overweg kunnen met het mes, kunnen ook altijd gebruik maken van een veiliger elektrisch scheerapparaat om hun lichaam te scheren en hun plasticverbruik te doen dalen.

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content