Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Confessions of a Shopaholic

Met tips van onze moderedactrice!

Slim soldenshoppen doe je zo

Catherine Kosters
Na de feestvreugde volgen de hoogdagen voor budgetshoppers en enkele deprimerende momenten voor winkelpersoneel overal ter lande... de solden! Van plan je tussen het winkelgedruis/-spuis te wagen? Lees dan eerst deze tips.


 

1. Begin er vroeg aan


 

De beste koopjes zijn vroeg in de ochtend te rapen. Na de middag is het drukker, ben je je lunch nog aan het verteren en liggen de winkels er een pak rommeliger bij.

 

2. Een voorbereide vrouw is er twee waard


 

Voorbereiding is alles. Trek om te beginnen de juiste outfit aan. Géén dikke wollen trui, want van shoppen krijg je het warm. En ook geen jumpsuit, want je wil potentiële nieuwe aanwinsten snel, makkelijk en desnoods tussen de winkelrekken kunnen passen. Ook hakken laat je best thuis.

 

Neem de juiste tas mee. Een rugzak of schoudertas valt te verkiezen boven een ieniemini clutch, laat staan de plastic tasjes van de winkels zelf, die er zeker voor zorgen dat er op het einde van de dag bijna een vinger is afgestorven.

 

3. Maak een lijstje


 

Ga eens voor je kleerkast staan en denk goed na over wat er ontbreekt. Een leren jasje, de perfecte kostuumbroek? Doelwitten voor je soldenstrooptocht. Schrijf op wat je straks écht wil scoren en waar. Wie doelgericht shopt, komt met betere vondsten thuis.

 

4. Shop bij winkels waar je anders niet komt


 

De soldenperiode is ideaal om te investeren in een topstuk. Trek dus je stoute schoenen aan en wandel een designerboetiek binnen. Laat je niet intimideren door het winkelpersoneel: vraag waar de solden hangen en koop géén stukken uit de nieuwe collectie.

 

5. Wees realistisch


 

Al krijg je 50% korting: te klein is te klein. En te groot te groot. Besef ook dat sommige trends gewoon niet voor jou zijn weggelegd. Het heeft geen nut een paar stiletto’s in solden te kopen als je er niet op kunt lopen.

 

6. Doe eens gek


 

Dat gezegd zijnde blijven de solden wel dé periode om eens gek te doen. Zolang je je niet blauw betaalt – € 700 aan -30% blijft veel geld – kan je gerust eens een eyecatcher kopen die je misschien maar één keer zult dragen, maar waarmee je straks wel de show zal steelt.

7. Check je sociale agenda


Heb jij over twee maanden een gala? Of mag je deze lente naar het huwelijksfeest van een schoolvriendin? Hou dan rekening met die geplande evenementen en maak van de gelegenheid gebruik om een speciale jurk aan een zacht prijsje te scoren. Zo hoef je ook op de laatste moment niet te panikeren over jouw outfit. Slim gezien, toch? 😉

Happy shopping!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '