Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Betrapt!

Zo ontdek je of je lief op Tinder zit

Sinds het begin van die applicatie in 2012 werden er al tien biljoen matches gecreëerd. Het is geweldig als je single bent, maar in een relatie kan het soms voor problemen zorgen. Heeft je lief zijn oude profiel nog niet verwijderd of zit hij stiekem nog op Tinder? Tot nu toe hadden we er het raden naar, maar nu kunnen we het zelf ontdekken.

Een nieuwe website, Swipe Buster, zorgt ervoor dat jij kan checken of je partner actief is op Tinder. Wel is het niet gratis, dus je moet er wel iets voor over hebben. Voor vijf dollar krijg jij het antwoord op je prangende vraag. Je kan op de website de voornaam, leeftijd en woonplaats ingeven van wie je maar wil opzoeken.
 

Tinder heeft een database met informatie van al zijn gebruikers die bovendien ook openbaar is. Zo is het geen moeilijke kwestie om te ontdekken. Vervolgens geeft Swipe Buster iedereen weer die voldoet aan de criteria die jij opgegeven hebt. Zo kan je hun foto’s zien, wanneer ze Tinder gebruiken en of ze naar mannen of vrouwen op zoek zijn.
 

Een slim idee, maar het doel van Swipe Buster is niet om bedriegers te ontmaskeren. Het gezicht achter de website wil vooral aantonen dat we ons niet bewust zijn van de hoeveelheid data die online beschikbaar is over ons. We geven te snel informatie over onszelf prijs, en bedrijven waarschuwen er ons niet voldoende voor.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '