Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Angela Taylor via Unsplash

'Met een verschuiving in levensfase komt mogelijk ook een verschuiving in termen van verwachtingen.'

Vanaf deze leeftijd pikken vrouwen slechte seks niet meer

Margo Verhasselt

“Oh ja, exact daar” en dan... Verandert hij/zij van positie. Dames, laten we eerlijk zijn: we hebben het allemaal al meegemaakt. Nét wanneer het er spannend aan toe begint te gaan tussen de lakens begrijpt je bedpartner de hint niet en loopt het mis. Maar vanaf wanneer pikken we slechte seks niet meer? Dit is wat de wetenschap daarover zegt.

Slechte seks. Er zijn maar weinig dingen even vervelend. Anticonceptiefabricant Hana deed onderzoek naar wanneer vrouwen adieu zeggen tegen het fenomeen an sich en ondervroegen heel wat vrouwen tussen de 18 en 45 jaar oud. Wat bleek? Het merendeel van hen, 28 %, gaf aan slechte seks écht als dealbreaker te zien vanaf het moment dat ze 21 werden. Bovendien zijn vrouwen het jaar daarop het meest seksueel assertief: 39 % van de 22-jarigen zegt meer van seks te genieten omdat ze meer vertrouwen in zichzelf hebben.

Maar wat maakt ons dan plots zo besluitingsgezind op 21?

Expert Kate Moyle legt uit aan Metro UK: ’21 is de leeftijd waarop veel mensen van de ene levensfase in de andere komen. Mensen stappen bijvoorbeeld van de universiteit naar de werkwereld over. Met een verschuiving in levensfase komt mogelijk ook een verschuiving in termen van verwachtingen en het groeien in ons gevoel van wat acceptabel voor ons is of niet.’

Maar het kan ook te maken hebben met de veranderende houding ten opzichte van seks en plezier in de loop der tijd. Zo gaan we ons comfortabeler voelen om over seks te praten en wordt seks en genot bijna een vast onderwerp in ons dagelijks leven.

‘Vooral met sekstech-producten en apps die specifiek zijn ontworpen om mensen hun seksleven te verbeteren en plezieren, kunnen mensen zich gesterkt voelen om meer controle te nemen over hun seksleven en de seks te hebben die ze willen’, aldus Moyle.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '