Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

'Je profiel is het belangrijkste deel van het online datingproces', klinkt het bij Match.com.

BEWEZEN: met deze trefwoorden in je profiel vergroot je je kansen op Tinder

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Wat er in je profiel op Tinder staat, zegt heel wat over jou. Ben jij een hondenliefhebber met een voorliefde voor rode wijn? Of een boekenwurm die elke zaterdagavond staat te shaken in de Carré? De trefwoorden die je selecteert om je profiel mee te spijzen zouden weleens belangrijker kunnen zijn dan je denkt. Althans volgens Match.com.


De Amerikaanse datingwebsite analyseerde de profielen van hun meest succesvolle gebruikers en onthulde een lijst van trefwoorden die je kansen op een ontmoeting met de ware weleens een serieuze boost zouden kunnen geven.

Niet geheel verrassend verschillen de woorden naargelang het geslacht. Zo concludeerden de onderzoekers van Match.com dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot mannen die termen zoals ‘zorgend’ en ‘familie’ in hun profiel hebben staan. Mannen daarentegen kicken op profielen waarin het woord ‘gemakkelijk’ te lezen staat. Maak daarvan wat je wil.

Termen die bij beide geslachten interesse opwekken zijn ‘muziek’, ‘plezier’, ‘lachen’ en ‘lief’, maar de meest populaire term is ... ‘liefde’.

Top 10 van meest succesvolle trefwoorden terug te vinden op mannelijke profielen waar vrouwen voor in zwijm vallen:

1. Liefde

2. Plezier

3. Vrienden

4. Lachen

5. Familie

6. Gelukkig

7. Lief

8. Eerlijk

9. Muziek

10. Zorgend

Top 10 van meest succesvolle trefwoorden terug te vinden op profielen van vrouwen waar mannelijke harten sneller van gaan slaan:

1. Liefde

2. Plezier

3. Eerlijk

4. Vrienden

5. Gemakkelijk

6. Lachen

7. Blij

8. Muziek

9. Vriendelijk

10. Lief

Het belang van een goed profiel


‘Je profiel is het belangrijkste deel van het online datingproces, dus het is erg belangrijk voor singles om de tijd te nemen om een korte bio neer te pennen die weerspiegelt wie ze zijn en waar ze naar op zoek zijn’, aldus Vicki Pavitt, datingexperte bij Match.com.

‘Dit onderzoek toont aan dat liefde en plezier de grootste prioriteiten zijn wanneer zowel mannen als vrouwen op zoek gaan naar de liefde.’

Nog meer Tinder: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '