Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Verrassend?

AHA: dit zijn de redenen waarom jullie na een tijdje minder seks hebben

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Het is volkomen normaal dat je als koppel na pakweg twee jaar wat minder van bil gaat dan aan het begin van jullie relatie. Onderzoek wijst nu uit hoe het komt dat je seksleven na verloop van tijd wat minder actief is.


De Britse online doktersservice Zava vroeg aan duizend Europese en Amerikaanse mannen en vrouwen van verschillende leeftijden én met verschillende geaardheden waarom ze minder seks hebben naarmate hun relatie vordert.

Vermoeidheid grootste boosdoener


Wat blijkt? Bijna 6 op 10 hebben al na 6 maanden in een relatie minder seks dan aan het begin. De belangrijkste reden waarom het aantal vrijpartijtjes omgekeerd evenredig is met de lengte van een relatie? Maar liefst 71,5% steekt het op de vermoeidheid. Zowat de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze het vaak (te) druk hebben, voornamelijk op het werk. Bijna een derde steekt het op de kinderen.

Iets onverwachter is dat zo’n 13% van de deelnemers aangeeft minder zin in seks te hebben door pijnklachten. Niet alleen pijn tijdens het vrijen speelt hierbij een rol, maar ook andere pijnklachten zoals rugpijn. Tot slot zegt iets meer dan 9% van de deelnemers liever te masturberen dan seks te hebben met zijn/haar partner ‘omdat de kans op een orgasme dan groter is’. Stof tot nadenken!


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '