Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Matheus Ferrero via Unsplash

Vooral het seksleven van jongeren heeft te lijden onder het grote aanbod op streamingsites.

Netflix & chill? Kwart Vlaamse vrouwen gaat er liever niet meer voor van bil

Margo Verhasselt

Ah ‘Netflix & chillen’; de uitspraak mag dan wel erg onschuldig lijken, in realiteit wordt hij gebruikt voor een stomende vrijpartij tijdens het kijken van een serie. Maar die vrijpartij hoeft voor maar liefst 27 % van de Vlaamse vrouwen niet per se, dat toont een onderzoek aan.

Deals.be nam het liefdesleven van Vlamingen onder de loep. Wat bleek? Een kwart van alle ondervraagden zegt dat het uitgebreide aanbod aan series en films ervoor heeft gezorgd dat zij ‘het’ tegenwoordig minder vaak doen. 

Vooral het seksleven van jongeren heeft met 37 % te lijden onder de sterke groei van het aantal streamingdiensten. ‘Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende series, films en televisieprogramma’s om uit te kiezen’, zegt Vince Franke van Deals.be. ‘Als mijn vriendin en ik een programma uitzoeken, loopt de spanning soms zo hoog op dat ik allang blij ben dat we aan het einde van de avond nog door dezelfde deur kunnen. Het is weleens voorgekomen dat de keuze voor een serie of film meer tijd in beslag nam dan de uiteindelijke looptijd van de video.’

Reach my telephone

Maar niet alleen de televisie, ook de smartphone, is een boosdoener tussen de lakens. 20 % gaf aan dat het smartphonegebruik van henzelf of hun partner ervoor zorgde dat ze minder vaak seks hadden. Vooral het libido van jongeren is daarbij vatbaar voor negatieve gevolgen.

‘Dankzij de smartphone zijn we tegenwoordig constant online. Dit betekent helaas ook dat we vrijwel altijd bereikbaar zijn voor onze werkgever. Niets is zo onaantrekkelijk als een partner die in zijn of haar vrije tijd werkgerelateerde e-mails beantwoordt’, onderstreept Franke.

Netflix vs televisie

We verkiezen ook steeds vaker streamingdiensten boven ‘normale televisie’. Een derde zegt vaker naar een digitaal alternatief te kijken. Vooral jongeren zijn daar voorstander van: 57 % van hen zegt vaker te Netflixen dan gewoon te zappen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '