Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

OH JA: zo bereik je meerdere orgasmes in 4 simpele stappen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Vergeet de Kamasutra. Een vrouw kan perfect meerdere orgasmes bereiken zonder aan tantrische seks te doen. Bovendien gaat het vrouwelijke lichaam na het orgasme niet door een ‘herstelperiode’ zoals de man waardoor we langer opgewonden blijven. Geloof je ons niet? Volg deze 4 simpele stappen – alleen of met je lief – and be amazed. 

Zorg ervoor dat je in de mood geraakt


De kans dat je verschillende keren ‘piekt’, wordt groter als je, excusez le mot, bloedgeil staat nog voor er iets is gebeurd. Van muziek en kaarsen tot massages en films: grijp alles aan wat jou seksueel stimuleert en in de mood brengt.

‘Hoe meer je seksuele energie wordt opgebouwd voor je jezelf of iemand anders je aanraakt, hoe makkelijker het is om (meermaals) klaar te komen’, aldus Rachel Carlton Abrams, coauteur van ‘The Multi-Orgasmic Woman’.

Tease jezelf of elkaar


Nu je in the mood bent, is het tijd om de temperaturen in de slaapkamer nog meer te doen stijgen. Streel jezelf of laat je bedpartner je erogene zones zoals je nek en borsten strelen met een satijnen sjaaltje of een zweepje met veertjes.

Zodra je lichaam reageert op de strelingen (kippenvel, stijve tepels), ga je over op genitale stimulatie maar vermijd voorlopig enige vorm van penetratie. Volgens Abrams is het vaak efficiënter wanneer een vrouw haar eerste orgasme bereikt door middel van clitorale stimulatie: oraal, manueel of met behulp van een vibrator.

Het is vaak efficiënter wanneer een vrouw haar eerste orgasme bereikt door middel van clitorale stimulatie, niet door penetratie.


Neem je tijd en probeer je orgasme uit te stellen tot je het echt niet meer uithoudt. ‘Door net voor een orgasme te stoppen, dan weer op te bouwen en dit enkele keren te herhalen, stijgt de seksuele spanning die doorheen je lichaam giert’, aldus Abrams. Dit vergroot niet alleen de kansen op een explosief eerste orgasme, het bereidt je ook voor op de volgende keren dat je klaarkomt. ‘Je lichaam verwacht dat je na die ene climax opnieuw zal klaarkomen, omdat je het zo getraind hebt.’

Kom klaar


Ben je er nog niet helemaal? Probeer dan enkele kegeloefeningen te doen, ook bekend als bekkenbodemspieroefeningen. Span de bekkenbodemspier gedurende enkele seconden op en laat vervolgens weer los.

‘Probeer je ritme te vinden terwijl je je bekken heen en weer beweegt. Op die manier stijgt het genot wat kan resulteren in een orgasme’, meent Abrams. Verschillende studies hebben reeds aangetoond dat er een correlatie is tussen bekkenbodemspieren en orgasmes.

Begin opnieuw met de stimulatie


Start opnieuw met het stimuleren van je clitoris binnen de 30 seconden na je eerste orgasme. Het ijzer smeden wanneer het heet is, noemt men zoiets. Is je clitoris nog te gevoelig? Wend je dan tot andere lichaamsdelen zoals de nek en de borsten (zie stap 2).

Focus niet op het orgasme, maar op het genot. Dan zal de climax vanzelf volgen.


‘Je wil die seksuele energie vasthouden door te blijven gestreeld worden’, legt Abrams uit. Wanneer je er klaar voor bent, kan je opnieuw overgaan tot clitorale stimulatie. Dit kan door te vrijen, orale seks, vingerwerk of met behulp van een vibrator. Hier kan je opnieuw enkele bekkenbodemspieroefeningen doen als je dat aangenaam vindt.

Het belangrijkste is dat je alle verwachtingen loslaat. ‘Focus je niet op het orgasme, want dan raak je enkel maar gefrustreerd’, adviseert Abrams. ‘Concentreer je op het genot en het orgasme zal vanzelf volgen.’

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '