Home Lifestyle Body OH LA LA: 7 natuurlijke manieren om je libido een boost te...

OH LA LA: 7 natuurlijke manieren om je libido een boost te geven

Of je nu aan kinderen wil beginnen of teveel stress op het werk hebt om nog ten volle van een vrijpartij te kunnen genieten: deze 7 natuurlijke tips om je libido een boost te geven, zijn het proberen meer dan waard.

Sta positief in het leven

Als je meer seks wil, maar maar niet in the mood weet te raken, zou dat wel eens aan je ingesteldheid kunnen liggen. Als je niet goed in je vel zit, is het niet makkelijk om ‘goesting’ te krijgen. Seksuele gevoelens beginnen in je brein, het is ons grootste seksorgaan.

Het eerste wat je moet doen, is je focussen op alle positieve dingen in je leven. Beeld jezelf in dat je lichaam gevuld is met positieve energie terwijl je diep in- en uitademt. Doe dit elke dag gedurende 5 minuten. Eens je ingesteldheid verandert en je je beter voelt, zal je ook meer zin hebben in seks.

Drink matchathee

Lukt het niet altijd om in the mood te raken? Vervang je koffie door matcha. Deze groene thee zit boordevol antioxidanten en is een natuurlijk kalmeermiddel. Tegelijkertijd geeft het je de nodige energie, zonder je om te toveren in een Duracell-konijn, zoals cafeïne al eens durft te doen.

Eens je kalm, geconcentreerd en energiek bent, zal je hoofd wél naar seks staan.

Omring je met geuren die je opwinden

Je reukorgaan is een krachtige tool wanneer het op goesting aankomt. Wanneer we iets ruiken wat we opwindend vinden, wordt die boodschap meteen doorgegeven aan onze hersenen.

Voorspel is dus meer dan elkaar aanraken. Probeer daarom in the mood te raken met geurkaarsen of een linnenspray. Sandelhout en lavendel zouden bijzonder efficiënt zijn.

Beweeg minstens 3 x per week

Wanneer je nog een lijst aan Netflix-series te bingewatchen hebt, kan het moeilijk zijn om uit je zetel te komen. Maar als je graag meer seks wil, is het zaak van geen couch potato te zijn.

Verschillende studies tonen aan dat mensen die geregeld sporten een hogere sex drive hebben. Door te sporten, komen er stoffen vrij in het brein zoals dopamine en serotonine. Die geven je libido dan weer een serieuze boost. Bovendien zal je door vaak te bewegen het resultaat snel merken in de spiegel, waardoor je je nóg beter in je vel zal voelen. Win-win!

Geef damiana een kans

Damiana is een plant die voorkomt in Centraal- en Zuid-Amerika, en is niet toevallig een natuurlijke libidobooster. Hij wordt al eeuwenlang gebruikt als afrodisiacum. Damiana is volledig onschadelijk en vind je in de meeste natuurwinkels.

Leer masturberen

Het klinkt misschien niet helemaal logisch, maar door te masturberen, krijg je meer zin in seks. Wanneer je weinig seks hebt – met jezelf of met een bedpartner – zijn je vaginale spieren minder goed ‘getraind’ wat het moeilijker maakt om goesting te krijgen of een orgasme te bereiken wanneer je wél seks hebt.

Als je geen hoog libido hebt, heb je misschien helemaal geen zin om jezelf te plezieren, maar probeer toch de tijd te nemen om jezelf lichamelijk te verkennen, al dan niet met een vibrator. Na enkele orgasmes, zal je ontdekken hoe fijn het is en zal je meer openstaan voor seks met een bedpartner.

Vergeet niet te ademen

Seks hebben we met ons lichaam, niet met ons hoofd. Maar als je met 101 dingen tegelijk bezig bent, is het makkelijker gezegd dan gedaan om die knop uit te zetten. Op die manier voelen we niets in onze vagina waardoor een orgasme vaak uitblijft.

Dé oplossing? Ademen. Focus je op je lichaam en je ademhaling, zowel tijdens het masturberen als tijdens partnerseks, en je zal al snel ondervinden dat de erotische energie door je lijf giert, wat je meteen ook down under zal merken.

[td_smart_list_end]

Lees ook: