Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Ben jij klaar voor een trio?

6 dingen die je moet weten voor je aan een trio begint

De redactie

Staat een trio ook op jouw sexy bucketlist, dan zijn er een paar dingen die je eerst moet weten voor je je laat meeslepen door je fantasie. Hoe begin je aan een stomende trio en is het wel iets voor jou?


Triootjes bestaan in vele soorten, van drie singles die elkaar amper kennen, tot een koppel met een derde partij of zelfs drie goede vrienden die zich gewoon eens lekker willen laten gaan. Vooral koppels denken er vaak aan om een derde partij te betrekken bij hun liefdesspel.

Zijn jij en jouw partner al een tijdje aan het spelen met het idee van een trio? Overloop dan eerst de volgende puntjes om te weten of jullie er klaar voor zijn.

1. Een trio zal je relatie niet redden


Denk eerst na waarom jullie een trio willen. Is het uit oprechte nieuwsgierigheid of zit er een dieper probleem achter? Koppels die problemen ervaren in hun seksleven zijn vaker geneigd er een derde partij bij te halen, in de hoop dat dit de intimiteitsproblemen zal oplossen. Eenmaal de trio voorbij is, blijven jullie toch weer met z’n tweetjes achter, dus vroeg of laat zal er een ernstig gesprek moeten volgen over de échte problemen.

2. Maak op voorhand duidelijk afspraken


Voor je aan een stomend potje seks begint is communicatie enorm belangrijk. Zeker wanneer je van plan bent iemand in jullie bed te laten, moet je eerst onderling goed overleggen. Wat verwacht jij van de trio? Komen deze verwachtingen overeen met die van je partner? Waarom willen jullie dit? Wat verwacht de derde persoon van deze ervaring? Zal het iemand zijn die jullie kennen? Wil/mag hij/zij blijven slapen achteraf? Zijn er bepaalde grenzen die je wilt stellen aan de handelingen met de derde partij (bijvoorbeeld enkel orale seks)?

Soms kan de voorbereiding van een trio ongemakkelijk aanvoelen, maar het is cruciaal om ervoor te zorgen dat jullie alledrie een positieve ervaring beleven. Zorg dat je op voorhand een ‘safe word‘ afspreekt, zodat je op tijd kan signaleren wanneer je je tijdens de trio ongemakkelijk voelt.

3. Iemand kan zich uitgesloten voelen


Tijdens een trio zal er ongetwijfeld een moment komen waarop een van de drie zich uitgesloten voelt van de actie. Als jij de gedachte niet kunt verdragen dat jij degene kunt zijn die uit de boot valt, ben jij misschien niet klaar voor een trio. Om de vonken tussen jullie te testen, is het handig om met de derde persoon af te spreken en de aantrekkingskracht te meten, vóór jullie samen het bed induiken.

Slaan de vonken enkel over met één van beide partners, dan is de kans groot dat de ander zich niet goed zal voelen tijdens jullie triootje. Het is in dat geval beter om jullie zoektocht naar iemand gewoon verder te zetten.

4. Whatever you do, doe het veilig


Het lijkt té vanzelfsprekend om zelfs te vermelden, maar DOE HET VEILIG. De enige souvenirs die je wilt overhouden aan een trio zijn hete herinneringen, geen SOA’s. Ook wanneer je seksspeeltjes betrekt bij jullie handelingen, moet je op voorhand overleggen of iedereen zich hier goed (lees: veilig) bij voelt.

5. Bespreek je gevoelens


Eenmaal je de deur naar seks opent, kunnen ook emoties per ongeluk hun weg naar binnen vinden. Wanneer drie mensen intimiteit delen, kunnen er bij één of meerdere personen onverwacht gevoelens opborrelen. Misschien slaan de vonken over tussen jou en de nieuwe partij. Wie weet, misschien ziet hij of zij het wel zitten om dit nog eens te doen? Goede afspraken maken goede vrienden, dus hoe ongemakkelijk het ook kan voelen, spreek op voorhand af wat jullie verwachten en wat je zeker niét verwacht uit jullie trio.

6. De dynamiek met je partner zal veranderen


Het hoeft niet in de slechte zin te zijn, maar een trio zal bijna zeker de verhouding tussen jou en je partner veranderen. Als de ervaring tegenvalt, zal het iets zijn dat jullie beiden liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Je hebt het dan ten minste geprobeerd. Als het heel slecht afloopt, kan jouw wederhelft gevoelens krijgen voor de nieuwe persoon in jullie bed en is het helemaal verpest.

Maar het kan ook heel goed verlopen. Het kan zelfs zo goed voelen dat jullie beslissen om regelmatig een trio te organiseren (al dan niet met dezelfde persoon). Is een trio iets voor jou? Je zult het antwoord pas zeker weten eenmaal je het geprobeerd hebt.

Lees meer over een trio:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '