Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

3. Niet je type? Da's oké!

Geen vonk op de eerste date? Dit zijn 6 redenen om toch ja te zeggen op een tweede

Annelies Hart

Het is een droom natuurlijk: een perfecte eerste date, eventueel bij kaarslicht met een wijntje, waarop je al droomt van jullie volgende afspraak en misschien een toekomst samen. Jammer genoeg is dat niet altijd de realiteit. Toch hoeft een vonk die ontbreekt geen reden te zijn om je datingpartner niet terug te zien, en deze zes redenen bewijzen dat.

Er bestaat geen handboek voor daten, dus velen onder ons doen ook maar wat. Naast de duidelijke regels rond ghosten en love bomben, is het dus niet letterlijk uitgeschreven hoe je nagaat of je al dan niet met iemand op tweede date wil.

‘Je zult dat wel voelen’, is gemakkelijk gezegd. Soms voel je die vonk nu eenmaal niet, maar dat wil nog niet zeggen dat een tweede date direct of the table is. ‘Als je wacht op die echte eerste vonk – die onweerstaanbare aantrekkingskracht voor een nieuwe persoon – zou je voor altijd kunnen wachten en laat je misschien wel een goede relatie aan je neus voorbijgaan’, zegt psychotherapeut Janine Ilsley.

Het is natuurlijk allemaal hypothetisch, maar hier zijn een paar redenen om je datingpartner toch die tweede kans te geven.

De vonk wordt overschat

Het is leuk natuurlijk, om die vlinders te voelen als je iemand voor het eerst ontmoet. Maar vaak wordt dat gevoel verward met compatibiliteit, terwijl het eigenlijk alleen om lust en een crush gaat. Leg dus niet te veel druk op die vonk, want hij is niet zozeer een indicator voor hoe goed jij en de persoon tegenover je bij elkaar passen op lange termijn.

Eerste dates zijn stresserend

Zweethanden, dingen laten vallen, over je woorden struikelen: eerste dates zijn altijd spannend. En ben jij helemaal jezelf als je gestresst bent? Waarschijnlijk niet. Wees dus niet te streng voor je datingpartner, want misschien ben je helemaal nog niet doorgedrongen tot wie hij/zij echt is. En hetzelfde geldt natuurlijk voor jou! Je gevoelens kunnen versterkt worden door die spanning, maar ook afgevlakt. En daar verdwijnt de vonk dan misschien even...

Niet je type? Da’s oké!

Veel mensen hebben een type. Enerzijds is dat goed, omdat je weet waar je naar op zoek bent. Maar anderzijds kan je je soms zo hard vasthouden aan dat type, dat je mogelijke matches laat lopen. Dus als je je aangetrokken voelt tot je datingpartner en je je fijn voelt in zijn/haar gezelschap, probeer dan even te vergeten dat hij/zij niet de kleur haar of ogen heeft dat jij in je hoofd had. Beeld je in welke wereld er voor je opengaat eens je datingpool groter wordt dan enkel je type!

Het was wél leuk

De beslissing voor een tweede date hangt niet enkel af van een vonk of van aantrekkingskracht. Soms durven we al eens te vergeten dat het ook gewoon leuk mag zijn. Heb je dus geen zware crush op je datingpartner, maar hebben jullie samen wel toffe dingen gedaan en goed gelachen? Dan zou een tweede date een topplan zijn.

Baaldagje?

Iedereen heeft ze, niemand vindt ze tof en vooral: niemand kan ze plannen. De kans bestaat dus dat jouw date (of jijzelf) een baaldag heeft op de dag van jullie afspraakje. Het is dus een goed plan om een tweede date te plannen op een dag waar jullie je iets beter voelen.

Vonken zijn niet oneindig

Een vonk ontstaat snel, maar kan ook snel doven. Het klinkt als iets wat een wijze mama zou zeggen, en net daarom is het ook waar. Als je op zoek bent naar een langdurige relatie, vertrouw je best niet alleen op die eerste vonk. Die komt er namelijk plots en kan even snel weer verdwijnen. Ga dus op zoek naar een connectie en staar je niet blind op het feit dat je die sprankels niet (meteen) voelt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '