Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Karolina Grabowska via Pexels

Van daten anno 2022 tot hoe je relatie staande houden na de komst van een baby.

LUISTERTIP: 8 podcasts over daten en relaties om vandaag nog te downloaden

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Of je nu het vinden van je soulmate wil manifesteren of graag wil weten hoe koppels hun relatie staande (proberen) houden nadat ze ouders werden: dit lijstje met 9 podcasts over daten en relaties heeft voor ieder wat wils.

Nog meer podcasthonger? Lees hier al onze artikels over podcasts.

U Up?

In deze moderne tijden waar mensen elkaar vrijwel enkel nog online ontmoeten, nachtelijke berichten à la ‘Wat ben je aan het doen?’ de norm zijn en ghosten het nieuwe ‘hij/zij/die maakte het uit via de telefoon’ is, kan daten soms echt een pain in the a** zijn. Gelukkig zijn Jordana Abraham en comedian Jared Freid er om al jouw moderne datingvragen met een kwinkslag te beantwoorden.

Beluister U Up? hier.

Over Ons

In Over Ons gaat relatietherapeut Katrien Koolen, bekend van het Instagramprofiel @loverswithkids, langs bij Vlaamse koppels met kinderen. Ze spreekt met elke partner apart over hoe ze elkaar vonden, hoe ze ouders werden en hoe ze elkaar vasthouden in de spits van hun leven. Ze onthullen in alle eerlijkheid voor welke uitdagingen en obstakels ze doorheen hun relatie stonden, en hoe ze erin slagen elkaar telkens weer terug te vinden. Koolens gasten zijn niet van de minsten. Onder meer vroedvrouw Uwe Porters en haar politieman Tom en schrijver en scenarist Elisabeth Lucie Baeten en echtgenoot Vincent namen al plaats op haar sofa.

Beluister Over Ons hier.

Was That Good for You?

Porno, seksueel fetisjisme, daddy issues, glijmiddel op basis van CBD: geen enkel onderwerp is taboe voor sex educator Raya Carmona en de experts die ze interviewt voor haar podcast. Carmona is ook razend populair op TikTok.

Beluister Was That Good for You? hier.

Modern Love

‘Modern Love’ is een razend populaire wekelijkse column in The New York Times die reeds sinds 2004 z’n lezers een blik gunt in het liefdesleven van echte mensen (en hoe ingewikkeld dat kan zijn). De column kreeg maar liefst twee ‘spin-offs’, eentje in de vorm van een gelijknamige tv-serie en eentje in de vorm van deze podcast. Daniel Jones, redacteur en het brein achter de column, en zijn collega Miya Lee delen hun favoriete verhalen uit de column, die worden voorgelezen door de auteurs ervan of bekende gasten, zoals Jake Gyllenhaal, Angela ­Bassett en Emmy Rossum.

Beluister Modern Love hier.

Why Won’t You Date Me?

In een poging haar eigen liefdesleven uit te dokteren (ze beschouwt zichzelf als ‘een eeuwige vrijgezel’), nodigt actrice, comedienne en auteur Nicole Byer comedians, vrienden en ex-flirts uit in haar studio om hen te vragen naar hún liefdesleven en zo van hen te leren.

Beluister Why Won’t You Date Me? hier.

Queerbait

Queerbait (voorheen Dating Straight) is de podcast van Amy, die op vrouwen valt en zichzelf een ‘relatiepessimist’ noemt, en de homoseksuele en hopeloze romanticus Jack. Het duo geeft gratis datingadvies en doet dat nogal rechtuit, vandaar de originele naam van hun podcast. Ze interviewen gasten als Rebecca Black, Tyler Oakley en Miss J. Alexander over verliefd worden op de eerste date tot helen na een relatiebreuk.

Beluister Queerbait hier.

Girls Gotta Eat

Deze podcast draait om daten, seks en relaties, en die drie thema’s worden op de meest hilarische wijze besproken. Hosts Ashley Hesseltine en Rayna Greenberg behandelen prangende kwesties als red flags, de eerste ontmoeting met je schoonouders en booty calls, en babbelen er op zo’n ongedwongen manier over dat het lijkt alsof je met hen aan een cafétoog hangt.

Beluister Girls Gotta Eat hier.

Dating Kinda Sucks

Heb je het gehad met daten en wil je je levenspartner vinden? Dan is dit dé podcast voor jou. Hosts Sarah G en comedian Adam Avitable hebben eerlijke, rauwe discussies over daten en thema’s als situationships, het al dan niet ontvolgen van je ex op sociale media en of jaloezie gezond kan zijn.

Beluister Dating Kinda Sucks hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '