Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kaat DM

Het koppel vierde uitgebreid feest op Sardinië.

Margot & Jens: ‘We sloten het weekend af met een open water party’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In onze rubriek Wedding Wednesday laten we elke week een lezeres aan het woord over haar huwelijk. Wat maakte haar bruiloft zo speciaal? Welke herinnering zal haar altijd bijblijven? Vandaag is het de beurt aan Margot. Zij en Jens hielden hun trouw op Sardinië, waar ze het weekend afsloten met een open water party.

Identikit

  • Het koppel: Margot (32) en Jens (32)
  • Toen ze trouwden, waren ze bijna vier jaar samen.
  • Ze trouwden drie weken na hun verloving voor de wet. Het was kort en krachtig, maar wel fantastisch met hun veertig dichtste vrienden en familieleden. Het gebeurde in hun achtertuin, onder de boom waar Jens Margot de week voor hun huwelijk officieel om haar hand vroeg met de ring van zijn mama, die deze op haar beurt geërfd had van haar eigen moeder.
  • Ze stapten op 11 september 2021 nog eens in het huwelijksbootje. De datum was niet ideaal, maar door de coronacrisis werd hun eerste datum van 5 september 2020 verschoven.

De bruiloft

‘We trouwden in het zuiden van Sardinië. Het werd een prachtig weekend met onze framily van 110 gasten. Op vrijdag organiseerde we een pizza party hoog in de bergen met panoramisch zicht op de zee en de zonsondergang. Een stevig feestje was de beste manier om het weekend goed in te zetten. Op zaterdag trouwden we op het strand voor de historische villa waar we sliepen met een twintigtal van onze beste vrienden.

Voor de ceremonie verzamelden de gasten op het strand. We huurden een catamaran voor onze buddymoon, en van daaruit kwam ik met een klein bootje met mijn papa toe op het strand. We dronken een aperitief en dineerden in de tuin van onze villa, die versierd was met duizenden lichtjes. Mijn favoriete cateringpartner vloog mee uit België om het beste eten te serveren. Mijn zus Lore verraste ons met een cover van “Vuurwerk”. Dit lied werd ook gedoopt tot hét lied van onze trouw.

Op zondagochtend, na een kort nachtje, brunchten we in de villa en dook iedereen in het zwembad. In de namiddag vertrokken wij met elf vrienden en een cameraman op onze buddymoon met de catamaran. We hadden ook nog acht extra bootjes geboekt voor gasten die ons wilden uitzwaaien. We sloten het weekend af met een open water pool party waarbij alle gasten van op hun bootjes naar ons toe kwamen gezwommen voor prosecco of rosé. Tegen zonsondergang voeren alle bootjes een voor een weg en kwamen wij tot rust in een prachtige baai terugdenkend aan een epic wedding weekend.’

Margots tips

‘Het klinkt cliché, maar: geniet van het moment. De tijd vliegt echt te snel voorbij. Bespaar dus zeker ook niet op een foto- en/of videograaf. Zo kan je nog jaren nagenieten. Schrijf je geloften ook enkele dagen vooraf. Ik ben zelf weddingplanner, en ik moest nog zoveel problemen oplossen waardoor ik geen tijd heb gehad om ze te schrijven zoals ik wou. Tenslotte: geniet van de imperfectie! Bij ons ging er zo veel mis bij de voorbereidingen, maar eens het feestweekend was begonnen, heb ik er ten volle van genoten. De imperfectie maakte het perfect.’

Wat Margot achteraf gezien liever anders had gedaan

‘Ik raad koppels vaak aan om een first look op voorhand te doen, maar ik wilde Jens pas zien op de ceremonie zelf. Daardoor moesten we alle foto’s nemen tijdens de receptie. De tijd vliegt zo snel voorbij en achteraf gezien had ik hiervoor liever wat meer tijd gehad zodat ik niks van ons feest had moeten missen.’

Waar Margot het meest van schrok wat het kostenplaatje betreft

‘Aangezien ik zelf weddingplanner ben, ken ik de prijzen heel goed en wist ik perfect waaraan ik me kon verwachten. Waar ik wel van schrok was het huurmateriaal. We hadden niet veel keuze omdat we op een eiland zaten. Het weinige huurmateriaal dat er wel was, bleek vijf keer zo duur ten opzichte van mijn Belgische leveranciers. En helaas ook helemaal niet betrouwbaar.’

Wil jij ook graag over je huwelijk vertellen? Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

De jurk

Mijn trouwkleed was een kanten rok met top van Laure De Sagazan. Hiervoor trok ik met mijn mama, zussen en getuigen meermaals naar Parijs voor de fittings. Iets wat ik al had beslist toen we dit zeven jaar geleden met mijn zus ook deden. Ik had geen bruidsboeket, maar wel oorbellen met gedroogde madeliefjes van Les Couronnes De Victoire. Ik droeg heel de dag geen schoenen, lekker barefoot in het zand. Jens draagt Café Costume.

De locatie

Onze locatie was een historische villa op het strand waar we met onze 24 beste vrienden verbleven. Op donderdag hebben we hier alvast ons weekend goed ingezet met een onverwacht feestje dat na veel limoncello eindigde in het zwembad.

De tafelsetting

De tafelsetting was voor mij enorm belangrijk. Mijn vriendin Sophie Verjans maakte de tweehonderd borden met de hand, ik kocht wit linnen op rol als tafelkleed en zette verder enkel een alabaster kaarsenhouder. Less is more!

De ceremonie

Met een zodiac bootje kwam ik met mijn papa aan op onze ceremonie. Het was helemaal zoals ik het altijd al in mijn hoofd had gehad. We moesten echt tussen twee golven uit het bootje springen. Een spannend moment, maar we kwamen er gelukkig (toen nog) zonder kleerscheuren of zonder nat te worden vanaf.

Buddymoon

Op zondag vertrokken we op buddymoon met deze catamaran, gevolgd door acht bootjes waar familie en vrienden zelf mee konden varen. Een onvergetelijk moment.

Kleurenpalet

We vroegen onze gasten om zich te kleden in ons kleurenpalet: soft tones, nudes, pastel en geen prints. Het resultaat was prachtig zo op het strand.

Italiaans met een twist

Catering Cachette maakte onze stoutste dromen waar. Ze zorgden heel het weekend voor het lekkerste eten, Italiaans met hun eigen twist. Een bun gevuld met typisch Sardisch maialino, risotto bereid in een grote parmezaanbol, spaghetti vongole en tagliata.

‘Lost’-vibes

Mijn favoriete foto, met een van onze beste vriendengroepen, genoemd ‘tof bendeke’. Dit lijkt voor mij precies een scène uit ‘Lost’. Sidenote : ik viel een minuut ervoor met mijn kleed in het water toen ik op blote voeten over de rotsen liep en struikelde.

Picture perfect

Nog beter dan ik het had durven dromen, onze perfect tablesetting. De verlichting kwam mee uit België, net als alle borden, kaarsenhouders, tafellinnen, bestek. Enkel tafels en stoelen huurden we ter plaatse. We kwamen onder veel enthousiasme toe op ‘Sunny’ van Boney M.

Onderwaterfoto

Op zondag eindigde ons epic weddingweekend op zee, met allemaal bootjes die ons volgden op onze buddymoon met een catamaran. We hadden een open water party waarbij onze fotograaf het geniale idee had om deze onderwater foto te shooten. Ik droeg een witte bikini en een sluier van mijn getuige Melanie Van Dooren – die ook onze ringen maakte – die zelf twee maanden eerder in het huwelijksbootje stapte. ‘Something borrowed…’

Fotograaf: Kaat DM (en second shooter Felix Boniface)

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '