Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

'Laten we dit nog eens doen!' Uh, zeker?

Zó weet je of je date deze klassieke uitspraken écht meent

Annelies Hart

‘Ik ben helemaal klaar voor een relatie’, ‘Laten we nog eens afspreken’, ‘Ik vind je beste vriendin echt leuk’. Het zijn allemaal klassieke dating uitspraken die je (heel) vroeg of laat in het datingproces te horen krijgt, maar waarvan je nu eenmaal niet altijd kan zeker zijn dat de persoon ze écht meent. Gelukkig zegt lichaamstaal soms meer dan woorden.

Je kent vast de iconische scène uit ‘Friends’ wel waarin Phoebe na een eerste date terugkeert naar haar vrienden in Central Perk. Als ze haar vragen hoe het ging, antwoordt ze met: ‘Niet zo goed, hij zei “Laten we dit nog eens doen”‘.

Ben jij even verward door deze uitspraak als Rachel toen was? Dan hebben we slecht nieuws voor jou: de kans is groot dat je nog ietwat naïef in het datingleven staat. Niets mis mee, maar jammer genoeg moeten we je bubbel doorprikken en toegeven dat er een paar cliché uitspraken zijn die je best met een korreltje (om niet te zeggen een hele zak) zout moet nemen.

Hoe weet je dan of je datingpartner de komende uitspraken echt meent? Volgens Adrianne Carter, experte in lichaamstaal bij Tinder, is non-verbale communicatie de oplossing voor je probleem.

‘Laten we dit nog eens doen.’

 1. Hij/zij/hen zal oogcontact maken als het gemeend is. Enerzijds omdat dat een teken van verbinding is en anderzijds om te kunnen achterhalen of jij dat ook ziet zitten.
 2. Hij/zij/hen zal je kort even aanraken. Dit wordt meestal onbewust gedaan om de woorden te benadrukken en een diepere band te creëren.
 3. Kantelt hij/zij/hen het hoofd? Dan is je date écht benieuwd naar je antwoord, wat wil zeggen dat de uitspraak gemeend is.
 4. Deze is simpel: een oprechte glimlach. Die vertelt je meestal alles wat je moet weten.

‘Ik zal de rekening betalen.’

Ah de rekening, altijd een klein beetje ongemakkelijk. Maar in deze gevallen wil je partner écht betalen.

 1. Hij/zij/hun grijpt al naar de portemonnee terwijl de zin uitgesproken wordt.
 2. Opnieuw: die oprechte glimlach!
 3. Nog een terugkomer: oogcontact. Hij/zij/hen wil duidelijk maken dat het gemeend is.

‘Ik ben emotionally available.’

Valt onder dezelfde categorie als: ‘Ik ben klaar voor een serieuze relatie.’

 1. Hij/zij/hen legt een hand op de borst (de eigen borst!). Dit gebaar is een teken dat de persoon eerlijk en betrouwbaar is.
 2. Zijn/haar/hun voeten wijzen naar jou. De voeten zijn het meest waarheidsgetrouwe deel van het lichaam, waar de voeten heen wijzen is waar die persoon wil zijn.
 3. Open lichaamstaal. Lees: geen gekruiste armen.
 4. Je date toont zijn/haar/hun handen. Mensen die de waarheid vertellen en betrouwbaar zijn, zullen niet verlegen zijn om hun handen te laten zien.

‘Ik krijg gevoelens voor je.’

Dit kan de uitspraak zijn waar je al een tijdje op hoopt, of een teken van love bombing. Maar het is gemeend als:

 1. Je ziet het wenkbrauwtrekje. Dat is wanneer zijn/haar/hun wenkbrauwen even de lucht in gaan bij een glimlach of uitspraak.
 2. Langdurig oogcontact houden. Oogcontact is altijd een goed teken, maar als het lang aanhoudt, wil dat echt zeggen dat de persoon tegenover je niet bang is om een diepe band met je aan te gaan.
 3. Hij/zij/hen leunt naar je toe. Je date komt letterlijk dichterbij om interesse te tonen en je alle aandacht te geven.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '