Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

1. Je begint elkaars kleine kantjes te ontdekken.

5 tekenen die aantonen dat je uit de ‘honeymoon phase’ bent

Annelies Hart

Die eerste paar maanden van een relatie zijn altijd dromerig. Jullie zitten op een roze wolk, zijn dolverliefd en willen liefst elk uur van de dag samen doorbrengen. Die periode noemen we de honeymoon phase, maar wat gebeurt er eens je daar voorbij bent? Deze 5 tekenen tonen aan dat je relatie verder geëvolueerd is.

Je begint kleine kantjes te ontdekken.

Het klinkt nogal tegenstrijdig, maar het is eigenlijk een goed teken als je je begint te ergeren aan kleine dingen die je partner doet. Dat is namelijk een van de tekenen dat je relatie voorbij die eerste periode geëvolueerd is. Je ziet elkaar nog even graag, maar moet er na al die tijd die je samen doorbrengt nu ook elkaars (soms irritante) gewoontes bijnemen. Denk maar aan een stopwoord dat te veel gebruikt wordt, sokken die blijven rondslingeren, afwas die niet weggezet wordt... Eerlijk communiceren over die kleine ergernissen, kan je als koppel net dichter bij elkaar brengen.

Een kleine dip in jullie seksleven.

In het begin van je relatie kan je vaak niet van elkaar afblijven. Dat is leuk, maar na een tijdje komt ook daar een einde aan. De kans bestaat dus dat er na de honeymoon phase een kleine dip in je seksleven komt. Jullie hebben al die eerste driften eruit gevreeën en het geheel wordt misschien een beetje routineus. Geen probleem, want dit is de perfecte kans om eens te babbelen over wat jullie allemaal nog willen verkennen tussen de lakens. De opties zijn eindeloos...

Je ziet elkaar wat minder.

Aan het begin van een nieuwe relatie zit je precies aan elkaar vastgelijmd. Maar eens de honeymoon phase voorbij is, begint de realiteit je in te halen en ga je je vrienden en familieleden toch beginnen missen. Het kan eng lijken om je lief plots wat minder te zien, maar eigenlijk is het heel gezond voor een relatie. Het betekent namelijk dat jullie buiten elkaar nog een leven hebben en dus jullie eigen individu zijn. Plus: je hebt meer om over te praten eens je elkaar terugziet!

Je voelt de druk niet meer om perfect te zijn.

Verliefd worden is zenuwslopend. Leuk, dat ook, maar hoe dan ook gaat het gepaard met veel stress. Je wil namelijk je beste beentje voorzetten voor je partner en dat is iets dat vaak hoort bij de honeymoon phase. Hoe weet je dan wanneer je eruit bent? Als het je niet meer echt kan schelen of je haar gedaan is, je appartement er netjes bij ligt, of je outfit niet op punt staat.

Je voelt je veilig.

De honeymoon phase is leuk en flirterig, maar wat daarna komt is eigenlijk nog beter. Want al die spanning, ook al is het goede, kan soms toch wat te veel worden. Het leuke aan de periode na die eerste maanden? Het veilige gevoel dat over je heen komt. Je kan echt zeggen dat je elkaar kent, bent comfortabel en weet wat je wil van jullie relatie. Genieten!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '