Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

4. Het is helemaal oké om iemand te blokkeren!

5 dingen die niemand je vertelde over de eerste keer op een datingapp

Annelies Hart

Ben je single and ready to mingle? Dan is een datingapp vaak de place to be! Is het je eerste keer op Tinder, Fruitz, Bumble of één van de tegenhangers? Datingapp Fruitz maakte een lijstje van dingen die je moet weten voor je gaat swipen, en Flair vult aan.

Je zal niet met iedereen matchen

Zo’n datingapp lijkt natuurlijk op het walhalla van mogelijkheden, maar je tempert je verwachtingen best een beetje: niet iedereen zal je naar rechts swipen. De kans bestaat dat je af en toe dus teleurgesteld gaat zijn als iemand die jij super leuk vond, uiteindelijk niet in je lijst met matches eindigt. Maar til er niet te zwaar aan, jouw ideale match komt wel!

Je komt mensen tegen die je in het echt kent

Hoe kleiner de cirkel is waar je je app op instelt, hoe groter de kans dat er hier en daar een (oude) bekende tussen zal zitten. Ga je vooral niet schamen, want ten eerste zit die andere persoon net zo goed op een datingsite en ten tweede is er helemaal niets mis mee om op een app te zitten. Daarnaast is het gewoon ook heel handig, want stel dat jouw crush vaak op dezelfde plekken is als jij maar je hem/haar/hen niet durft aanspreken, lukt dat misschien wel na een match!

Niet iedereen zoekt wat jij zoekt

Niet iedereen op een datingapp is op zoek naar een serieuze en exclusieve relatie. Daarom is het belangrijk om al bij het begin van een match eerlijk te zijn over je gevoelens en wat je precies zoekt in iemand. Ondertussen heeft elke datingapp wel een manier om in je profiel aan te geven wat jij graag uit de app zou halen. Tip: let daar ook op in de profielen die je tegenkomt. Als je op zoek bent naar een relatie swipe je best niet iemand die enkel iets casual wilt.

Het is helemaal oké om iemand te blokkeren

Is iemand gemeen, ambetant of zelfs dreigend tegen je op een datingapp? Heel eenvoudig: blokkeren! Jouw gevoel komt op de eerste plaats en het allerbelangrijkste is dat je een plezierige ervaring hebt in een veilige omgeving. Eens dat niet meer het geval is, ga je best meteen op de rem staan. Datingapps maken het ook mogelijk om mensen te rapporteren, dus laat zeker een melding achter als iemand zich misdraagt. Zo help je ook andere mensen in de toekomst die misschien dezelfde persoon tegenkomen.

Neem ghosten niet té persoonlijk

Het is heel natuurlijk dat je je gaat afvragen wat JIJ verkeerd gedaan hebt, maar de waarheid is dat het voor 99 % van de keren niet eens aan jou ligt. Ghosters zijn namelijk vooral mensen die hun gevoelens niet durven te uiten naar anderen toe, en dat heeft niets met jou te maken. Til er dus niet te zwaar aan als iemand plots verdwijnt van de app! Deze tips kunnen je helpen om beter met ghosten om te gaan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '