Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De ene al wat gênanter dan de andere...

AHA: dit zijn de 8 grootste fouten die we maken tijdens een date

Geen enkele date zal ooit voor de volle 100% perfect verlopen, maar een goede voorbereiding kan al heel wat helpen. Zo zijn er 8 situaties waaraan je date zich tijdens jullie gezellig tête-à-tête wel eens kan storen. Wij geven ze je nu al maar wat graag mee, opdat je ze eenvoudig kan voorkomen.

Je date ‘2 minuutjes’ laten wachten


Want geef toe, meestal spreken we dan eerder over een half uur. Vaarwel goede eerste indruk! Bovendien loop je het risico dat overkomt als arrogant of een diva. Op tijd zijn is het nieuwe fashionably late, dus begin je vroeg genoeg klaar te maken. Red je het toch niet op tijd, stuur dan een berichtje. Niets zo hatelijk als niet weten of ze je hebben laten zitten of niet. Dat geldt ook voor mannen!

Een glaasje te veel drinken


Toegegeven, een glaasje wijn om de zenuwen te kalmeren is altijd welkom. Maar overdrijf zeker niet. Geef je date de tijd om je ook nuchter te leren kennen. Hou het stijlvol en ken vooral je eigen grenzen. Als alles goed gaat en er wordt wat geflirt, kan het geen kwaad om een beetje tipsy te zijn. Maar zorg dat hij of zij je niet hoeft te ondersteunen bij het buitengaan.

Niet gekleed zijn voor de gelegenheid


Natuurlijk gaan we er meestal van uit dat onze date ons meeneemt naar een gezellig restaurant. Maar misschien pakt hij of zij het net een stuk origineler aan? Vraag dus eerst wat de plannen zijn alvorens je je aankleedt. Niets zo gênant als bowlen in een little black dress.

Te veel interesse tonen


Je waslijst aan vragen laat je beter thuis. Natuurlijk wil je wel wat te weten komen over je date, maar meteen vragen hoeveel kinderen hij of zij wil zal je date alleen maar afschrikken. Blijf dus casual, tenzij hij of zij zelf intiemere verhalen naar boven haalt.

Je gsm continu checken


Die berichten over hoe je aartsvijand struikelde in het midden van de Meir kunnen echt wel wachten tot na je afspraakje. Jullie hebben tenslotte afgesproken omdat jullie elkaar beter willen leren kennen, niet opdat je date kan zien hoe snel jij kan sms’en. Als de verleiding om je gsm te checken toch te groot is, schakel je hem best uit. Je date zal je alvast zeer dankbaar zijn.

Over politiek, je loon of religie praten


Het maakt niet uit hoe vlot je kan praten, als je een van deze drie onderwerpen bovenhaalt, bevind je je al snel op zeer glad ijs. Hou het gesprek eerder luchtig en hou die sterke meningen nog even voor jezelf. Je wil namelijk niet dat heel het restaurant jullie kan horen discussiëren. Bovendien is het perfect normaal voor twee mensen om verschillende visies te hebben.

Praten over je ex die tevens je hart brak


Hou het verleden waar het is. Zelfs als je je breuk nog aan het verwerken bent, heeft het geen zin om dit aan te halen tijdens jullie afspraakje. Je date kende je ex namelijk niet en zal dus niet weten hoe te reageren.

Te zenuwachtig zijn


Soms ben je zo nerveus dat je zelfs niet meer weet hoe je moet praten. Adem dus heel diep in voor je binnenwandelt en zet je mooiste glimlach op. Probeer je zo goed mogelijk te ontspannen, want stress kan wel eens voor vervelende okselvijvers zorgen. Wees gewoon jezelf en staar je niet blind op wat je allemaal verkeerd kan zeggen. Wie weet wordt het een date om nooit te vergeten!

Lees ook: 

Partner Content

' ' ' '