Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Stay strong!

Deze 5 sms’jes stuur je beter niet naar je ex

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist
Afstand nemen na een break-up is bikkelhard én aartsmoeilijk. Soms jeuken je vingers en móét je gewoon een sms’je naar je ex sturen. Uit gewoonte of omdat je knettergek wordt van de stilte. Flair to the rescue! Deze vijf sms’jes verstuur je hem of haar beter nooit.


 

‘Hey, hoe gaat het met je?’


Niet je beste ingeving, dit sms’je. Wat verwacht je dat hij of zij terugstuurt? ‘Ik voel me ellendig, kom terug in m’n armen!’? En wat als hij helemaal niet reageert? Auwtch. Stuur je ex alleen een sms’je voor noodzakelijke dingen zoals het ophalen van spullen.

‘Gelukkige verjaardag, schat!’


Vrienden blijven na de breuk is een romantische gedachte. Maar het is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Het leven gaat door en na een tijd verwatert het contact. Berichtjes sturen alsof jullie plots bff’s zijn is een no-go. Koosnaampjes en flirterige gesprekken horen thuis in een relatie, niet in een break-up.

 

‘Je bent waardeloos, ik wou dat ik je nooit had leren kennen.’


Soms wordt het je allemaal te veel en kan je een tikkeltje hysterisch zijn. Al dat opgekropt verdriet (en vier cosmopolitans) leidt vaak tot zo’n sms’je. Hem of haar beledigen zal het gat in je hart er niet kleiner op maken. Vertrouw je gsm tijdens een avondje uit dus toe aan je vriendinnen zodat je geen flaters begaat.

 

‘Heb je mijn sms gekregen?’


OMG, je ex antwoordt niet op je sms. Hij of zij heeft je berichtje sowieso ontvangen en dan genegeerd. Er zijn niet genoeg scheldwoorden in de wereld om dit gevoel te omschrijven. Bellen of blijven vragen of hij of zij je sms heeft ontvangen, doet je pretty desperate lijken. Stay strong! Ga kickboksen of joggen, zweet het uit!

 

‘Het spijt me zó zo zo hard, wees alsjeblief niet boos.’


Heb je een grote misstap begaan tijdens je relatie en spijt het je héél erg? Echte emoties toon je niet in een sms’je. Ga aan de deur staan, face to face of organiseer een flashmob (sorry, wij kijken te veel naar romcoms). Zorg dat alle waardevolle gesprekken in reallife gebeuren.

 

Nog een extra tip: hoe verleidelijk het ook kan lijken om seks te hebben met je ex, DON’T.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '