Home Lifestyle AHA: deze 9 lichamelijke signalen wijzen erop dat hij je leuk vindt

AHA: deze 9 lichamelijke signalen wijzen erop dat hij je leuk vindt

Zijn z'n woorden verwarrend? Leer dan z'n lichaam lezen!

Unsplash
Het ene moment ben je zeker dat hij je leuk vindt, maar dan zegt of doet hij weer iets waardoor je twijfelt. Klinkt dat je bekend in de oren? Een gouden tip: leer zijn lichaamstaal lezen. Hij zal het je misschien niet durven te zeggen, maar zijn lichaam kan onmogelijk verzwijgen dat hij je ziet zitten.

1. Zijn pupillen worden groot

Verwijding van z’n pupillen wijst erop dat hij iets of iemand leuk vindt of zich aangetrokken voelt tot iemand. Of… dat hij in een heel donkere ruimte staat. Niet het duidelijkste signaal wanneer je je in een donkere discotheek bevindt, dus.

2. Hij trekt z’n wenkbrauwen op

Onbewust openen we onze ogen meer wanneer we iets zien dat we leuk vinden. Als hij z’n wenkbrauwen zelfs maar een klein beetje optrekt wanneer je praat, weet je dat hij geïnteresseerd is in wat je te zeggen hebt. Natuurlijk is het mogelijk dat hij gewoon op een vriendschappelijke manier interesse toont, maar het is wel een stap in de goede richting.

3. Hij toont z’n tanden

Jongens stoppen rond hun vijf jaar al met lachen, tenzij ze héél blij zijn. Als jij hem zover krijgt z’n tanden te tonen tijdens een lach, weet je dat je flink wat effect op hem hebt.

4. Hij lacht met heel z’n gezicht

Een echte glimlach zie je op heel het gezicht. Als je niet meer kan teweegbrengen dan een lichte beweging van een van beide mondhoeken, he’s just not that into you.

5. Hij ademt diep in wanneer hij je ziet

Het klinkt een beetje raar, maar mannen maken zich onbewust ‘mannelijker’ wanneer ze iemand zien tot wie ze zich aangetrokken voelen. Als hij inademt – lees: hij trekt z’n buik in en blaast z’n borstkas op – wanneer hij je ziet, doet hij dat om er breder en dus aantrekkelijker uit te zien. Met andere woorden: he likes you. Of het meisje dat naast jou kwam binnenwandelen, natuurlijk.

6. Z’n tenen wijzen naar jou

‘Voeten wijzen naar waar het hart wil gaan’,  stelt Amerikaans wetenschapper Wood het erg romantisch. Zeker wanneer je in een grote groep bent en hij naar jou gericht staat, weet je dat hij vooral in jou geïnteresseerd is.

7. Hij kopieert je bewegingen

Seksuologe Kaat Bollen leerde ons al de flirttechniek van het kopiëren, maar het is ook gewoon iets wat we onbewust doen. Als hij gaat zitten wanneer jij gaat zitten of aan z’n gezicht komt wanneer jij dat doet, geeft hij onbewust een duidelijk signaal dat hij zich aangetrokken voelt tot jou.

8. Hij leunt naar je toe wanneer jullie praten

Tuurlijk praat hij heel dicht tegen je gezicht aan wanneer jullie in een danscafé staan. Maar als hij naar je toeleunt wanneer hij je eigenlijk perfect kan verstaan op een normale afstand, betekent dat dat hij écht geïnteresseerd is.

9. Hij likt aan z’n lippen (op een niet-creepy manier)

Wanneer we iemand aantrekkelijk vinden, produceren we extra speeksel. Als hij kort z’n lippen natmaakt, zou dat kunnen betekenen dat jij voor voor die extra productie gezorgd hebt. Als hij het heel ostentatief doet, wil hij een heel andere, minder subtiele boodschap overbrengen.

Bron: cosmopolitan.com

Lees ook: