Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Meg Aghamyan via Unsplash+

Van VR-daten tot individualisering.

AHA: dit zijn dé datingtrends van 2024

Dewy De Leeneer

Nog voor we onze goede voornemens voor 2024 goed en wel kunnen bedenken, delen we met alle single ladies & boys out there al graag dé datingtrends voor volgend jaar. Zo kan jij – al dan niet met een nieuw lief als einddoel – alvast afspraakjes beginnen inplannen.

Matchmaker Annemieke Dubois en ‘Blind Getrouwd’-experte Sarah Hertens zetten enkele datingtrends van 2024 voor alle zoekende vrijgezellen én happy singles op een rijtje.

Focus op jezelf zijn.

Singles leggen steeds meer de focus op gewoon zichzelf kunnen zijn in relaties en dat is nu eens een trend die we graag zien passeren. Het draait niet om het zijn van de ‘beste versie’ van jezelf, maar om het delen van je kwetsbaarheden en acceptatie van elkaars bagage. Verbinding op een dieper niveau is dus hot, hot, hot!

Persoonlijke groei is een must.

Het vinden van balans tussen individuele vrijheid en verbondenheid staat bij singles centraal. Carrière en vriendschappen blijven belangrijk, maar ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling zijn een echte must. Al is het niet altijd makkelijk om die balans tussen tijd voor jezelf en je relatie te vinden, toch gaan vrijgezellen er in 2024 naar op zoek.

Zelfrealisatie en individualisering.

Daten met een checklist en verwachten dat een potentiële partner aan al je eisen voldoet, is en blijft een gevaarlijk idee. We focussen ons liever op zelfrealisatie en individualisering en doen graag gewoon waar we zin in hebben, wanneer we dat willen. We zoeken wel nog steeds naar een relatie die hopelijk lang blijft duren, maar kunnen ons makkelijker neerleggen bij het feit dat liefde soms wél eindig is.

Veilig en voorzichtig daten.

Met de groei van online dating en de talloze apps die erbij komen voor singles, is het niet meer dan normaal dat we éxtra voorzichtig willen zijn. Online achtergrondcontroles en identiteitsverificatie zijn standaardpraktijken voordat mensen elkaar persoonlijk ontmoeten. Heel goed, maar langs de andere kant waarschuwen experten voor het gevaar van té hard oordelen op basis van louter online informatie, omdat een echte connectie vaak pas in het echt gebeurt. Veilig maar spontaan is dus de booschap!

Virtual reality in de datingwereld.

Jup, je leest het goed. Experten verwachten een nieuwe trend in de mogelijkheden van virtual reality en de datingwereld. Het gaat verder dan alleen swipen op basis van foto’s, we spreken echt over VR-dates met mensen van over de hele wereld. Zo leer je nieuwe mensen kennen op een veilige manier én kan je een date makkelijker stopzetten wanneer je je niet comfortabel voelt. Toch lijkt het ons erg spannend!

Daten uitbesteden.

Singles vertrouwen alsmaar vaker professionele koppelaars en datingcoaches om hen te begeleiden door het daten, maar ook de vaste kring als vrienden en familie blijven een grote hulp in hun zoektocht naar een partner. Daten wordt dus onrechtstreeks een groepsactiviteit, joepie!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '