Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Na al dat online daten, is om de zoveel minuten van datingpartner wisselen weer hip!

De 5 beste vragen om te stellen tijdens een speeddate

Annelies Hart

We zouden het door al dat online daten bijna vergeten, maar speeddaten is wel degelijk nog steeds een ding. Meer nog: door een teveel aan sociale media tijdens de coronacrisis, trekken die date-avonden alsmaar meer volk. Wil jij je er graag aan wagen? Dan zijn hier alvast dé vragen om te stellen tijdens een speeddate volgens relatie-expert Maria Sullivan.

Ben je op zoek naar een serieuze relatie?

Niet iedereen die datet, is op zoek naar de liefde van zijn/haar/hun leven en dat geldt ook voor speeddaten. Het is dus altijd goed om die paar minuten te starten met dé hamvraag: ‘Waar ben je naar op zoek?’.

Op die manier kan je meteen het kaf van het koren scheiden en zit je niet plots met een match die iets helemaal anders wil dan jij.

Waar wil je de komende vijf jaar wonen?

Als je op zoek bent naar iets serieus, of liever niet te ver pendelt voor een friend with benefits, is de woonplaats geen onbelangrijk gegeven.

‘Locatie speelt een grote rol in eender welke relatie. Waar een potentiële nieuwe partner van plan is te wonen, zegt veel over die persoon’, zegt Maria. ‘Het is alweer een manier om na te gaan waar jullie relatie letterlijk en figuurlijk naartoe zou kunnen gaan.’

Wil je kinderen?

Nu we toch bezig zijn met de grote levenskeuzes, kunnen we dan best even álles navragen. Deze vraag houdt natuurlijk meer steek wanneer je op zoek bent naar een vaste relatie, maar het is hoe dan ook goed/handig om te weten hoe jouw potentiële partner tegenover kinderen staat.

Je wil natuurlijk vermijden dat je halsoverkop verliefd wordt op iemand die jouw vurige kinderwens niet deelt.

Waar zoek je naar in een partner?

Deze sneaky vraag gaat eigenlijk minder over wat hij/zij/die van jou verwacht, en meer over wat zijn/haar/hun waarden en normen zijn. ‘Als je hoort wat de belangrijkste eigenschappen zijn die hij/zij/die in een partner zoekt, kan je snel beslissen of jullie op één lijn zitten wat betreft jullie waarden’, aldus Sullivan. Denk aan ambitie, eerlijkheid, loyaliteit, spontaniteit, enz.

Wat zijn je hobby’s?

Oké, we weten het: dit lijkt zo’n typische vraag die je voorgeschoteld krijgt tijdens een praatrondje in de lagere school. Toch is het geen slecht idee om ze even tijdens je speeddate te stellen. Gedeelde interesses zijn altijd leuk en als je iets vindt waarin jullie overeenkomen, kan je meteen een lijntje werpen om van die activiteit een tweede date te maken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '