Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Met deze toppers scoor jij ook volgend jaar nog!

Dit zijn 10 van de populairste kapsels van 2020

Droom jij al volop van je volgende kappersbezoek, maar kan je wel nog wat inspiratie gebruiken? Dan heb je geluk, want wij hebben hieronder de populairste kapsels van 2020 op een rijtje gezet.


Elk jaar zijn er bepaalde haarkleuren en kapsels die het beter doen dan andere en dat is ook dit jaar niet anders. Wij gingen op onderzoek uit en vonden de populairste kapsels van 2020 (of beter gezegd: van de voorbije elf maanden).

Lange curtain bangs


Curtain bangs zijn nu al een tijdje populair, maar niet iedereen is er fan van, omdat er best wat stylingwerk inkruipt. Net daarom is onderstaande variant op deze kapseltrend zo geliefd. Curtain bangs die iets langer zijn, zijn namelijk een stuk makkelijker om in model te brengen. Daarnaast gaan ze je gezicht mooi omlijsten. Kijk maar naar Hilary Duff!

Asymmetrische bob


Een asymmetrische bob is niet alleen een heel populair kapsel, maar het is ook nog eens erg veelzijdig. Het is een snit die bij veel verschillende gezichtsvormen, maar ook bij verschillende haartexturen past. Verder kan je het verschil in lengte zo groot of zo klein maken als je zelf wil.

Pixie 2.0


Een pixiekapsel is een klassieker, maar het verschil zit hem telkens in de styling. Anno 2020 mag het iets minder warrig en wees ook niet bang om je lokken eens een tikkeltje korter te knippen dan normaal. Zoë Kravitz geeft alvast het goede voorbeeld!

https://www.instagram.com/p/B9CGbHoJsyB/

Shag


Taylor Swift zweert al jaren bij de zogenaamde ‘shag’ en dit jaar heeft ze een moderne twist aan haar vertrouwde kapsel gegeven. Zo kiest de zangeres voor enkele nonchalante en zachte waves die het geheel een zachte en romantische uitstraling geven.

‘The Rachel’


We kennen allemaal de iconische coupe van Rachel uit ‘Friends’ en laat het net deze zijn die in 2020 een comeback heeft gemaakt. Bij dit kapsel draait alles rond laagjes – hoe meer en opvallender, hoe liever – die je gezicht omlijsten. Belangrijk hier is dat je net zoals Rachel de uiteindes van je haar naar binnen föhnt.

Kinlengte


Denk jij dat je met halflang haar niets kan doen? Think again, want er zijn een heleboel mogelijkheden. Net daarom zijn coupes waar het haar tot aan de kin komt de laatste tijd zo populair. Je kan al een heleboel looks proberen door gewoon met de uiteindes van je lokken te experimenteren. Belangrijk is wel om je puntjes goed te verzorgen, want anders ziet het er al snel een stuk minder mooi uit.

Korte froufrou


Ook de korte froufrou was het afgelopen jaar een topper. Het resultaat mag er trouwens zoals bij zangeres Kesha lekker nochalant uitzien.

Natuurlijke slag


Tijdens de lockdownmaanden hebben we veel minder stylingtools gebruikt en hebben we de natuurlijke textuur van ons haar leren appreciëren. Een gewoonte die blijft plakken, want heel wat celebs – zoals Lili Reinhart – kiezen voor een look die lekker natuurlijk is. We like!

Een lengte


Kapsels met veel laagjes doen het altijd goed, maar het afgelopen jaar zagen we heel wat coupes waar het haar op een lengte was geknipt. Kim Kardashian is hier het voorbeeld bij uitstek en zij bewijst dat het zowel bij lang als bij halflang of iets korter haar kan.

Bob


De befaamde bob mag uiteraard niet in dit rijtje ontbreken. Wie wil laat zijn/haar lokken op een lengte knippen, maar je kan ook kiezen voor meerdere laagjes voor een nonchalant effect. Het is maar wat je zelf het liefste hebt!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '