Home FASHION & BEAUTY OEI: dit is waarom je skincareproducten soms gaan ‘rullen’ op je gezicht

OEI: dit is waarom je skincareproducten soms gaan ‘rullen’ op je gezicht

Heb jij er ook last van?

Belga
Heb je ook al eens meegemaakt dat je skincareproducten opeens van je gezicht af beginnen te rollen wanneer je ze aanbrengt of je gezicht aanraakt? Wij in ieder geval wel. Of dat vies of doodnormaal was, wisten we nog niet – tot nu!

Een van de mysteries van het leven: waarom rolt je gezichtsverzorging soms van je huid af? Is het vuil? Dode huid? Restjes product? En vooral: kan je er iets doen?

 

Het antwoord: yes, you can. Blijkbaar zijn die rolletjes gewoon een teken dat je veel te veel product aanbrengt. Je huid kan geen ongelimiteerde hoeveelheden product opnemen, dus trop is teveel. Wanneer je een overschot aan product aanbrengt, blijft een deel dus gewoon op je huid hangen. En wanneer je vervolgens over je huid wrijft of een ander product aanbrengt, wrijf je die laag helemaal los. Heb jij een huid die producten heel slecht opneemt? Probeer dan snel te zijn wanneer je huid vochtig is (bijvoorbeeld na een douche), dan zou je huid producten veel beter kunnen absorberen. En alle kleine beetjes helpen!

 

Een andere verklaring voor de mysterieuze rolletjes, is dat je je producten misschien in een verkeerde volgorde aanbrengt. Wanneer je formules gebruikt die te verschillend van elkaar zijn (door bijvoorbeeld de water- of silliconenbasis), kunnen je producten elkaar gaan tegenwerken. Maar no worries: dat probleem valt op te lossen. Let er gewoon altijd dat je je producten in de juiste volgorde aanbrengt, namelijk 1. serum, 2. crème, 3. oogcrème en 4. SPF. Wanneer je je producten zo gebruikt – en niet te veel aanbrengt – zouden rolletjes voorgoed a thing of the past moeten zijn. Problem solved!

 

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.