Home FASHION & BEAUTY Beauty Van deze eeuwenoude Afrikaanse beautygewoonten kunnen wij nog wat leren

Van deze eeuwenoude Afrikaanse beautygewoonten kunnen wij nog wat leren

Natuurlijke boters en oliën zijn onmisbaar voor een goed gehydrateerd velletje.

Elke regio in de wereld heeft zo z’n gewoonten, ook als het op verzorgingsroutines aankomt. Eén van de regio’s waar wij nog wat van kunnen leren is Afrika. In zowel Centraal als Zuid-Afrika draait alles rond hydratatie en ultravoedende verzorging van je huid en haar.

Veel Afrikaanse vrouwen hebben van nature droog haar en vaak ook een huid die snel vocht verliest. Daarom draaien de eeuwenoude Afrikaanse beautygewoonten om rauwe natuurlijke boters en oliën. Die natuurlijke oplossingen tegen een droge huid worden tegenwoordig nog heel vaak gebruikt in beautyproducten als karitéboter, marulaolie en arganolie. Geen vernuftige serums hier, maar wel ultravoedende producten die je huid de hele dag lang soepel houden en zo ook veroudering tegengaan. Is je huid eerder vet, dan heeft Moeder Natuur daar ook een oplossing voor: black soap of zwarte zeep. Die zou immers prima werken tegen acne. De zwarte kleur heeft ze te danken aan as van plataan- of palmbladeren.

Wat hebben we geleerd?

Als er één stap is die je liever niet overslaat, is het wel hydrateren. Met producten op basis van natuurlijke boters of oliën zit je goed op voorwaarde dat de producten zo puur mogelijk zijn. Verzorgingsproducten met toegevoegde parfums kan je beter vermijden.

Favorieten uit Afrika

1 / 4
African Black Soap Soothing Body Wash
Virgin Marula Luxury Facial Oil
Shea Butter From Ghana
Mango Butter
African Black Soap Soothing Body Wash
African Black Soap Soothing Body Wash

Een douchegel die een extreem droge huid kalmeert, hydrateert en op een milde manier reinigt – € 14,50 – Shea Moisture via Beautybay.com.

Virgin Marula Luxury Facial Oil
Virgin Marula Luxury Facial Oil

Een iconisch product op basis van koudgeperste marulaolie, die je huid voedt, kalmeert en fijne lijntjes voorkomt – € 39 (15 ml) – Drunk Elephant via Spacenk.com.

Shea Butter From Ghana
Shea Butter From Ghana

Pure karitéboter die afkomstig is van een coöperatie van vrouwen in Ghana. Hij hydrateert, verzacht en verzorgt je droge huid en dito haar – € 15 – The Body Shop.

Mango Butter
Mango Butter

Een multifunctioneel product dat je zowel kan aanbrengen op droog haar als op droge plekjes op je lichaam – € 26 – Suki Suki, Thecoucouclub.com.

Lees ook: