Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Bloglovin'

Alle shopaholics, raise your hands!

OMG: er bestaat nu een armband die schokt als je te veel geld uitgeeft

Hey big spenders, we kennen het allemaal: te veel geld opdoen, of het nu aan kleren, make-up of etentjes is. Onze kaart is de magische sleutel naar happiness, maar achteraf voelen we ons toch schuldig – al dan niet in een nieuwe outfit. Maar er is nu een armband op de markt die je elektrische schokken geeft wanneer je te veel uitgeeft. Say what? Is dit de oplossing voor ons, material girls?

Het Britse bedrijf Intelligent Environments heeft de handen in elkaar geslagen met Pavlok om een magische armband te creëren: de Pavlok-armband. Het doel: consumenten de keuze geven om te controleren hoe ze hun geld spenderen. De armband geeft je een elektrische schok wanneer je over een zelfbepaalde limiet gaat. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, toch? Als je het schokken toch wat te kinky vindt, kan je ook kiezen voor een warmtesensor. De temperatuur van je armband gaat dan 3 graden naar beneden. Het gaat niet zozeer om straffen, maar het creëren van goede gewoontes. Deze simpele actie kan je tot 300 euro per jaar besparen.

 

lel

 

Hoe werkt het nu juist?

1. Eerst log je in bij je bankaccount,

2. Dan maak je connectie met je Pavlok-armband en stel je een spendeerlimiet in.

3. Wanneer je bijna aan je limiet bent, krijg je een berichtje op je smartphone.

4. En last but not least krijg je een schok op je pols wanneer je over je limiet gaat.

 

Voorlopig heeft nog geen enkele bank aangegeven het systeem te willen gebruiken. De armband kan ook gebruikt worden om slechte gewoontes af te leren, zoals roken of overeten. Klinkt allemaal wel heel Pavlov-achtig maar om geld te besparen als shopaholic moet je soms harde maatregelen nemen.

 

Bekijk het filmpje over de armband hieronder:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:

Ben jij een shopaholic?

OMG: Zara komt met ZALIG nieuws!

Nieuwe online shopping hack die je vele euro's gaat besparen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '