https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Liefde en relaties | Kinderen

Zijn zoontje weet niet wie ik ben!

Mijn vriend en ik leerden elkaar anderhalf jaar geleden kennen. Het was een coup de foudre en we zijn onmiddellijk gaan samenwonen. We zien elkaar doodgraag. Maar nu hebben we vaak ruzie. Hij heeft een driejarig kind van zijn ex. Op zich geen probleem, ik heb zelf ook een kind dat soms naar zijn papa gaat en waar mijn vriend mee voor zorgt. Maar zijn kind dat onlangs verhuisd is naar België, weet niet eens dat zijn papa een vriendin heeft. Ik mag zijn zoontje niet zien! Onze relatie staat hierdoor enorm onder druk. Moet ik hem voor de keuze stellen?

Jouw vriend zal een keuze moeten maken. Nu houdt hij twee delen van zijn leven gescheiden. Enerzijds bouwt hij met jou een gezinsleven uit: jullie wonen samen en hij zorgt mee voor jouw kind. Anderzijds is er een stuk van zijn leven waar jij niet in mag voorkomen: zijn zoon (en zijn ex). Hij wil dit misschien wel volhouden, maar jij niet! Jij leeft in onzekerheid en stelt je vragen: waarom wil hij niet dat zijn zoon me ziet? Meent hij het dan wel serieus met me?

Vertel je vriend hoe jij je hierbij voelt. Dit dubbelleven is waarschijnlijk ook moeilijk voor hem. Hij is misschien bang dat zijn ex zal proberen zijn kind van hem weg te houden als hij voor jullie relatie uitkomt. Als dat zou gebeuren, kan hij dat altijd juridisch aanvechten. Hoe moeilijk deze situatie ook is, ze is onhoudbaar in de toekomst. Als je vriend met jou verder wil, zal hij helemaal voor jou moeten kiezen. Dat houdt ook in dat hij jullie relatie bekendmaakt en jou toelaat in het leven van zijn zoon, zelfs als zijn ex hier moeite mee heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content