Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Van een solotripje tot alleen uit eten gaan: ze voelen zich zelden eenzaam.

HOROSCOOP: dit zijn de 3 meest zelfstandige sterrenbeelden

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Omschrijf jij jezelf ook als strong and independent? Dat kan weleens in de sterren geschreven staan. Deze drie sterrenbeeld brengen namelijk van nature graag tijd op hun eentje door.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Als Waterman observeer je liever vanop een afstandje dan dat je te veel betrokken raakt bij het dagelijkse drama van anderen. Je hebt een eigen willetje en als je een idee of doel hebt, wijk je daar niet snel van af. Dat is ook de reden waarom je liever alleen dan in groep werkt. Jij was vroeger dan ook dát kind in de klas: je deed een groepswerk liever alleen, en al je groepsleden kregen een gratis 10/10. Ook vandaag werk je nog steeds het best op je eentje en vind je het net leuk om zelfstandig dingen te ontdekken, maar dat wil niet zeggen dat je daarom asociaal bent, integendeel! Je wordt vaak bewonderd om je excentrieke kantje, en ligt daarom vaak goed in de groep.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Als je een Boogschutter aan het daten bent of als collega hebt, weet je dat je niet altijd op dit sterrenbeeld kan rekenen. Boogschutters zijn over het algemeen namelijk erg op hun vrijheid gesteld, en nemen bijgevolg vaak impulsieve beslissingen. Zo kan je Boogschutter-broer plots een berichtje sturen dat hij op zijn eentje op roadtrip is in het buitenland, of vraagt je Boogschutter-collega last-minute verlof aan om op solotrip richting New York te gaan. De hashtag #vanlife is op het lijf van de Boogschutter geschreven, en zijn/haar/hun onafhankelijkheid siert hem/haar/hen. Het is dan ook een zaligheid om een Boogschutter in je vriendenkring te hebben, want zo kan je ook zelf af en toe genieten van een impulsief uitstapje of last-minute festivalweekend.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Net als Watermannen vinden ook Steenbokken het heerlijk om zelfstandig te werk te gaan. Dat is niet geheel toevallig: ze houden van structuur, vinden drukte en plotse veranderingen maar niets, en zijn een tikkeltje introvert. Maar in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is dit sterrenbeeld allesbehalve nors of eenzaam. Steenbokken vinden het net fijn om alleen te zijn zodat ze hun sociale batterijtjes voldoende kunnen opladen voor wanneer ze die zouden nodig hebben. Dat neemt niet weg dat ze stiekem niet kunnen genieten van een complimentje op iets wat ze verwezenlijkt hebben. Dat geeft hen des te meer motivatie om nieuwe doelen te stellen.

Als Steenbok ben jij strong and independent, en dat is iets waar anderen zelfs weleens jaloers op kunnen zijn. Je hoeft je dan ook niet per se te verantwoorden als je liever alleen op reis gaat dan met je beste vriend(in). Zo weet je tenminste zeker dat je je volledige bucketlist kan afvinken. Want eens een strebertje, altijd een strebertje.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '