Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Ben jij ook graag op jezelf? Daar is misschien wel een (astro)logische verklaring voor...

AHA: dit zijn de meest introverte sterrenbeelden

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ben jij ook ‘de stille’ van de vriendengroep? En vind je het helemaal niet erg om op vrijdagavond à la Rory Gilmore met je neus in een goed boek te zitten in plaats van op de dansvloer te staan? Welcome to the club, introvertje! Ook deze zes sterrenbeelden behoren meestal tot de introvertenclub.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Weegschalen staan doorgaans bekend als vriendelijke en charmante mensen, maar dat neemt niet weg dat ze af en toe wat me-time nodig hebben. ‘Ze luisteren heel graag naar anderen, maar praten niet zo snel over zichzelf. Na een lange dag met vrienden of familie om hen heen, hebben ze dan ook vaak nood aan wat tijd om hun sociale batterijtjes weer op te laden‘, aldus  astroloog Inbaal Honigman in het magazine Best Life. Weegschalen zijn volgens de astroloog zeker niet asociaal, integendeel zelfs: ze vinden fijn om met anderen te kletsen, maar zullen naarmate het gesprek vordert langzaam stiller worden, en zich misschien zelfs even excuseren als het te druk wordt. Is dat het geval? Geef hen dan ook even de ruimte om tot rust te komen.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Ben je ambitieus, georganiseerd en een tikkeltje afstandelijk naar anderen toe? Aangename kennismaking, Steenbok! Omdat jij graag op een bepaald doel focust, vergeet je soms hoe je je in groep moet gedragen, en ben je vaak stiller dan de rest. Maar dat vind jij helemaal niet erg; je houdt ervan om de dingen rustig in je op te nemen en te analyseren. ‘Zelfs de meest sociale Steenbokken blijven liever thuis om zich met hun eigen zaken bezig te houden. Wees dan ook niet verbaasd als je Steenbok-collega ervoor kiest om op vrijdagnamiddag op kantoor te blijven in plaats van mee te gaan naar een happy hour’, besluit Anastasiya Kirilchik, een astroloog bij de Futurio-app, in het magazine.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Verbaasd dat de intense Waterman een van de meest introverte sterrenbeelden is? Relatieastroloog Anna Kovach legt uit waarom: ‘Watermannen zijn misschien sociaal, maar ze hebben veel tijd nodig om te herstellen en hun energie op te laden. Ze zijn meestal gefascineerd door technologie en hebben verschillende interesses waar ze uren mee kunnen bezig zijn om hun hoofd leeg te maken.’ Watermannen genieten met andere woorden evenveel van drukte als van rust, en zijn daarom ook het ideale type om op soloreis te gaan!

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen hunkeren naar een emotionele verbondenheid, maar zijn tegelijkertijd zó empathisch en gevoelig dat ze zich afzonderen en vaak terugtrekken in hun eigen artistieke fantasiewereld of dagdromen. Herkenbaar? De experte legt uit waarom: ‘Vissen zijn zich heel bewust van hun eigen gevoeligheid, maar ook van die van anderen. Daarnaast zijn ze gevoelig aan prikkels, waardoor ze emotioneel vrij snel uitgeput kunnen raken en dan ook eerder introvert uit de hoek zullen komen om zichzelf daartegen te beschermen.’

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Een Kreeft is een beetje zoals een spin: ze komen heel stoer over, maar zijn meestal banger voor jou dan jij voor hen. Ze verstoppen zich achter een vrij intimiderend schild, maar zijn eigenlijk best verlegen. Zo zullen ze vrijwel nooit een gesprek aanknopen, en ook  de eerste stap zetten op vlak van seks en relatie doen ze liever niet. ‘Pas wanneer ze zich veilig voelen, zullen ze zich durven openstellen, en kunnen ze zelfs grappig en scherp uit de hoek komen’, aldus Kovach.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Is het je al opgevallen dat je als Maagd vooral spraakzaam bent bij het geven van advies? Je helpt graag anderen, maar over je eigen problemen praten doe je liever niet, waardoor je in een gesprek met anderen ook nooit de aandacht naar jezelf zal trekken. Daarnaast ben je vrij wantrouwend, waardoor je je niet zo snel zal openstellen of met vreemden liever oppervlakkige gesprekken voert. Eerlijk? Op je eentje voel jij je het allerveiligst.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '