Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© From via unsplash

5 plezante manieren om thuis (gratis!) yogalessen te volgen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Voor wie thuis de muren oploopt en maar moeilijk stil kan zitten, kan een gezonde ochtendwandeling of looptochtje wonderen doen, maar ook daar is na een tijdje niets spectaculairs meer aan. Om je concentratie op peil te houden, kan je daarom op zoek gaan naar een nieuwe bezigheid. Laat yoga nu net de ideale manier zijn om je verstand op nul te zetten en positief aan de dag te beginnen. Wij zochten voor de dummies naar vijf plezante manieren om thuis yogalessen te volgen.

Via Instagram


Er zijn tal van Instagramaccounts waarop je terecht kan voor je dagelijkse portie yogaoefeningen mét uitgebreide uitleg en tips voor healthy snacks die je tussendoor kan verorberen. Dankzij Instagram kan je volledig op je eigen tempo aan een yogasessie beginnen en hoef je geen twintig keer op de pauzeknop te drukken omdat je niet kan volgen. Onze favoriete yoga-accounts? @yogapractice, @yoga.burn en @yogabyjulz.

Met behulp van een yoga-app


Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een app voor, zelfs voor yoga. Meer zelfs: je kan uit duizend-en-een verschillende applicaties kiezen. Maar hoe weet je welke app je het best installeert? Zoek naar eentje die je motiveert om, zelfs met spierpijn, toch op je matje te gaan liggen. Eentje waarop je je eigen niveau kan aanduiden, die je meldt wanneer het tijd is voor een nieuwe yogasessie én je voldoende pauze geeft om op adem te komen, zodat je het dit keer wél volhoudt. Onze top 3? Yoga Studio: Mind & Body, Daily Yoga en Yoga Go: Train at Home.

Met behulp van een blog


Een blog geeft je vaak iets meer inzicht in yoga dan pakweg een Instagrampost of app. Op platformen waarop vooral gefocust wordt op yoga vind je vaak ook interessante tips en tricks van de auteur en leer je ook de schrijver zelf vaak wat beter kennen. Elke sport, zelfs yoga, heeft zijn voor- en nadelen en het is fijn om te beseffen dat jij niet de enige bent die dat ondervindt. Happy with Yoga is zo’n blog waarop je alles over de sport terugvindt, inclusief (ademhalings)oefeningen, gratis trainingen en gezonde recepten.

Aan de hand van YouTube-video’s


YouTube is hét walhalla voor de (beginnende) yogaliefhebber. Ga op zoek naar kanalen die jou aanspreken en volledig op jouw niveau zijn afgestemd. Nog niet helemaal into yoga? Dan is het een goed idee om video’s te bekijken waarin alles stap voor stap en op een rustig tempo wordt uitgelegd, zodat je er niet meteen de brui aan geeft. Welke kanalen wij geregeld opzoeken? Yoga with Adriene, Alo Yoga en Breathe and Flow.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Met gratis online lessen


Er worden momenteel heel wat gratis lessen aangeboden die iedereen die in quarantaine zit in beweging houden. We gaan namelijk massaal op zoek naar manieren om toch in beweging te blijven en daar speelt de yogabranche maar wat graag op in. Vooral op Facebook worden er verschillende gratis livestream lessen aangeboden. Op de pagina’s vind je terug wanneer die precies doorgaan en het is dan aan jou om gewoon op tijd je yogakledij aan te trekken! Onder andere Pop Up Yoga Concepts biedt gratis yogalessen aan via Facebook.

Meer thuisfun:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '