Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo poets je je tanden tijdens Mei Plasticvrij!

UITGETEST: plasticvrije tandenborstel uit bamboe

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ik ben een echte autist wat betreft mondhygiëne: ik kan niet slapen met een vieze mond en heb een schuldgevoel wanneer ik mijn tanden niet poets. Nu ik een hele maand plasticvrij moet leven, moest ik ook op zoek naar een plasticvrije variant van mijn favoriete rooskleurige tandenborstel. Gelukkig kon ik een budgetvriendelijk alternatief vinden: de bamboetandenborstel.


Hoewel ik een festivalganger en backpacker in hart en nieren ben, is het voor mij onmogelijk om een dag zonder tandenborstel te leven. Ik word chagrijnig wanneer mijn lief erop staat dat we eerst de hond uitlaten en dan pas onze tanden poetsen en mijn haren komen rechtop te staan wanneer er een stukje appel tussen mijn tanden blijft zitten. Ik heb die beugel geen drie jaar voor niets gedragen, hè.

Het is voor mij dan ook een levensmissie om de perfecte tandenborstel – roze of paars, anders bestaat de kans dat mijn lief ermee aan de haal gaat – en tandpasta – liefst een doorzichtige of blauwe gel met spikkels – te vinden.

Laten we zeggen dat ik dus ietwat kieskeurig ben op het vinden van de juiste producten om mijn mondhygiëne te bewaren. Daarom was het voor mij dan ook geen pretje om een tandenborstel uit bamboe – ‘What the puuut, hoe kan dat zelfs?’ – op een ecologische webshop te bestellen.

Hoe ziet dat eruit?


Gelukkig kan het design van de tandenborstel mij, de tandenborstelexpert, wel bekoren. De haartjes hebben een roze kleur en de rest van de tandborstel is gemaakt uit bamboe. Ik ben er stiekem nu al verliefd op, maar natuurlijk is het uiterlijk lang niet zo belangrijk als de gebruiksvriendelijkheid.

Hoe voelt het?


Ik moet zeggen dat ik nogal sceptisch tegenover een houten tandenborstel stond. Het leek mij onhygiënisch en heel onaangenaam om ermee over je tanden te wrijven, en om eerlijk te zijn is dat ook zo. Het voelt vreemd aan om met hout over je tandvlees en tanden te schrobben en de tandenborstel is allesbehalve flexibel. Ook de kop mocht voor mij iets groter zijn geweest, zodat ik net dat tikkeltje harder kan schrobben.

Wat kost dat?


Ik betaalde € 4,95 voor de tandenborstel van Charles Germain Cosmetics, wat voor een meer advanced tandenborstel relatief goedkoop is. De tandenborstel is voor dezelfde prijs ook nog in drie andere kleuren beschikbaar.

Aanrader?


Een tandenborstel uitkiezen is wat mij betreft iets heel persoonlijks. Ik ben geen fan van deze tandenborstel, omdat hij voor mij te klein uitvalt en ik het gevoel van hout in mijn mond nogal onnatuurlijk vind, hoe gek het ook mag klinken. Omdat de kop te klein is en ik een hevige schrobber ben, gaat de tandenborstel ook minder lang mee dan verwacht. Het is natuurlijk wel een mooi en ecologisch alternatief voor de plastic tandenborstel. Misschien moet ik gewoon nog een beetje wennen aan het idee van een bamboetandenborstel en kan ik voor mijn volgend exemplaar op zoek naar een groter formaat.

Ik kocht mijn tandenborstel op de ecologische webshop kazidomi.com. Je kan er ook een set van vier tandenborstels bestellen of kiezen uit de vier verschillende kleuren.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '