Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Exclusief voor vrouwen!

UITGETEST: Krav Maga, een eeuwenoude zelfverdedigingssport

Je goede voornemens opgeborgen na twee weken? Nee, niet dit jaar. Stéphanie, onze body-experte, testte vier sporttrends uit die je meteen zin doen krijgen om te bewegen! Deze week: Krav Maga.

Wat is Krav Maga?

Krav Maga is een bijna eeuwenoude (kalmerende) zelfverdedigingssport, ontwikkeld door het Israëlische leger en door politiemensen en elite-eenheden. Krav Maga is geïnspireerd op boksen, jiujitsu en vechtsport. Op zich niets nieuws, maar wat wél anders is, is het vrouwelijke gegeven. Verschillende clubs lanceren 100% vrouwelijke programma’s in België.

 

Hoe werkt het?

Je speelt riskante situaties na en leert terug te slaan en jezelf te verdedigen. Een steekpartij, een overval, een verkrachtingspoging… De kerngedachte is dat je je geest traint om riskante situaties gemakkelijk in te schatten en om dan zo snel en krachtig mogelijk te reageren. De sport pept ook je zelfvertrouwen op.

 

Je kan je goed afreageren en voelt je zowel mentaal als fysiek sterker.

 

We beginnen met een opwarming. We lopen, pompen, trainen onze armen… Daarna werken we in kleine groepjes en leven we ons in in de rol die de coach ons voorlegt, bijvoorbeeld één of twee daders en een slachtoffer. We herhalen de bewegingen zo precies mogelijk. Ook leren we slaan, schoppen en snel weglopen. Het is vrij technisch en verbazingwekkend genoeg ook erg… fysiek.

 

Welke spieren train ik?

Voornamelijk je armen, maar ook je dijen en buikspieren. Bijna alles, dus. Omdat je constant in beweging bent, werkt de sport ook op cardiogebied.

 

Voor wie is het?

Krav Maga is er voor iedereen die zich soms kwetsbaar voelt. Het is een sport waarin je je goed kan afreageren en die je helpt om je mentaal én fysiek sterker te voelen.

 

Uitgetest

‘Twee dagen later ben ik nog altijd kapot. Mijn spieren voelen versleten. Een pluspunt: je traint erg grondig. Als vrouw die in een grote stad woont (Brussel), vind ik het geweldig. Over het algemeen vond ik het super om Krav Maga te testen, al denk ik niet dat ik er mijn wekelijkse sportactiviteit van zal maken. Ik ben zelf een te grote knuffelaar om elke week zin te hebben om te “vechten”.’

 

Waar kan ik het uitproberen?

Een beetje overal in België.

 

Meer info op www.kravmaga.be.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '