Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Alesia Kazantceva via Unsplash

Rain Therapy is voorgoed verleden tijd.

Thunder Therapy is de nieuwste manier om te ontspannen (en je kan het gewoon thuis doen)

Kalmeert het geluid van regendruppels die zachtjes op het raam tikken jou ook zo? Dan ben je niet alleen! Er bestaan honderden regenopnames waarmee je kan relaxen. Maar Rain Therapy, wees gewaarschuwd, Thunder Therapy komt eraan!


Thunder Therapy, of luisteren naar dondergeluiden om te ontspannen, is de nieuwste trend om te ontspannen. En wij zijn fan! Het luisteren naar natuurgeluiden werkt aanmoedigend en zorgt ervoor dat je je beter leert concentreren op je omgeving. Je zal bovendien beter relaxen dan bij het luisteren naar artificiële geluiden.

Goed tegen anxiety


Uit een Britse studie is gebleken dat stimulerende geluiden zoals donder een kalmerend effect hebben op mensen die aan angststoornissen lijden. Een kalmerend achtergrondgeluid opzetten helpt ook om beter de slaap te vatten. Doordat je dieper relaxt kan je ook naar een diepere, en dus betere, slaap overgaan.

Gelukkig hoef je niet te wachten tot het volgende grote onweer om deze kalmerende effecten zelf uit te testen. Er zijn namelijk heel wat apps beschikbaar die je kan downloaden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de app Rain Rain Sleep Sounds (download hier voor iOS en hier voor Android). Ook op Spotify kan je heel wat playlists vinden. Wij raden Thunderstorm Sleep & Relax Sounds en Nightstorms aan.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '