Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Van de 396 geanalyseerde koeken komen er 368 uit als 'slecht'.

Test Aankoop neemt tussendoortjes onder de loep: enkel maïs- of rijstwafel is gezonde koek

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Uit een recent onderzoek van Test Aankoop is gebleken dat slechts twee tussendoortjes ‘gezond’ zijn volgens hun Nutri-Score, de kwaliteitsmaatstaf van Test Aankoop.


‘Een mens mag tegenwoordig echt níks meer eten’, zeuren we weleens. En gelijk hebben we! Test Aankoop onderzocht de voedingswaarden van maar liefst 396 snacks. 368 daarvan worden nu door hen bestempeld als ‘slecht’.

De rampzalige Nutri-Score van de koek


Eerst en vooral, de Nutri-Score is een score die Test Aankoop toekent aan verschillende voedingswaren. A staat voor gezond, E voor verschrikkelijk ongezond. De Nutri-Score wordt gebaseerd op de gegevens die terug te vinden zijn op het etiket van het product. Het gehalte aan suikers, verzadigde vetzuren, ­calorieën en zout heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed op de score. Groenten, fruit, vezels en eiwitten verbeteren de Nutri-Score dan weer.

Wie op de website van Test Aankoop naar een gezond tussendoortje zoekt, druipt wat later teleurgesteld af. De enige twee koeken die Nutri-Score A kregen, zijn namelijk rijst- en maïswafels. En laat dat nu net niet onze favoriete zoete zonde zijn... Enkele muesli-, havermout- en Nakdrepen komen er nog vanaf met score B.

Peperkoek, chocoladekoekjes van Maya de Bij en Sultana-koekjes verkeren al in de gevarenzone. Maar de grandioze buizers, met Nutri-Scores D en E zijn zowat al onze lievelingskoeken. Brownies, madeleines, frangipanes... Sorry Test Aankoop, maar wij klikten jullie website snel weer weg.

Benieuwd naar de Nutri-Score van jouw favoriete koek? Bekijk alle 396 geanalyseerde tussendoortjes hier.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '