Home Lifestyle Food RECEPT: de favoriete chocomousse van Chrissy Teigen telt slechts 3 ingrediënten

RECEPT: de favoriete chocomousse van Chrissy Teigen telt slechts 3 ingrediënten

Haar nieuwste kookboek kwam vorige week uit.

Chocomousse van Chrissy Teigen
© Shutterstock / Reporters

Zin in chocomousse maar niet in het gedoe om je eieren te splitsen? Of krijg je onverwacht gasten over de vloer en moet je nog snel-snel een dessert in elkaar flansen? De favoriete chocomousse van Chrissy Teigen telt slechts drie ingrediënten en tover je dus in een wip op tafel!

We houden niet alleen van Chrissy Teigen door haar hilarische Instagramaccount en haar eerlijke levensverhalen. De vrouw van John Legend weet ook nog eens wat lekker is, zonder te veel te vervallen in het hippe healthy-schmealthygebeuren dat tegenwoordig overheerst. In haar nieuwste boekCravings: Hungry for More‘ gunt ze ons een blik in haar favoriete recepten. En deze snelle chocomousse met slechts drie ingrediënten is er daar eentje van.

‘Iedereen kan het maken’, vertelt ze in haar boek. ‘Je kan het in de frigo bewaren, afwerken met een dikke toef slagroom en zo de kampioen van de zoete zondes worden. Bonuspunten als je de chocomousse serveert in mooie glazen, maar het smaakt even goed in een plastic kommetje.’ Nog wat tijd over? Je kan er in tien minuutjes Chrissy’s gezouten Rice Krispies-crackers bij maken voor die extra crunchy bite. Smakelijk!

Ingrediënten

Voor de chocomousse:

  • 170 g pure chocoladedruppels
  • 80 ml volle melk
  • 180 ml slagroom

Voor de gezouten Rice Krispies-crackers:

  • olie, voor de pan
  • 4 tl maïsstroop (of honing of ahornsiroop)
  • 1/8 tl bakpoeder
  • 45 g gehakte en geroosterde hazelnoten
  • 130 g suiker
  • 1/4 tl zeezout, eventueel extra voor erbovenop
  • 25 g Rice Krispies

Voor de slagroom:

  • 120 ml slagroom
  • 1 el suiker

Zo gemaakt

  1. De chocomousse: smelt de chocoladedruppels met de melk in de microgolfoven of au bain marie. Laat een kwartiertje afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf en meng de afgekoelde chocolade luchtig onder de slagroom. Verdeel over vier kleine glaasjes en laat minstens twee uur afkoelen in de koelkast.
  2. Voor de Rice Krispies-crackers: bedek een bakplaat met bakpapier. Laat de suiker, maïsstroop en 2 eetlepels water in een kleine sauspan zachtjes koken. Voldoende roeren zodat het niet gaat aanbakken. Haal van het vuur wanneer er kleine belletjes ontstaan. Voeg het zout, bakpoeder, Rice Krispies en hazelnoten toe. Verdeel het mengsel nu snel over de bakplaat en doe er eventueel nog wat zout over. Laat afkoelen en breek in stukjes.
  3. Voor de slagroom: klop de slagroom met de suiker stijf.

Recept: Cravings: Hungry for More.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.