Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Wanneer lichaamsmodificaties je hart sneller doen slaan.

AHA: zo heet het als je opgewonden raakt van tattoos en piercings

Annelies Hart

Gaat jouw hart spontaan sneller slaan van iemand met tattoos en piercings? Het is niet zo gek, want heel veel mensen vinden dit soort lichaamsversieringen uitermate aantrekkelijk. Zozeer zelfs dat het een naam heeft!

Vroeger waren tattoos en piercings misschien een uitzondering, maar tegenwoordig lopen alsmaar meer mensen rond met een leuke versiering op of aan hun lichaam. En net zoals het alsmaar meer aanvaard wordt om tattoos of piercings te hebben, wordt het ook alsmaar duidelijker dat een heleboel mensen er ook echt voor vallen.

Onderzoek van de Britse datingapp Type toonde enkele jaren geleden namelijk al aan dat zo’n twee derde van de cis vrouwen mannen aantrekkelijker vinden met tattoos. En nu blijkt die voorkeur ook een naam te hebben: stigmatofilie.

Bij anderen… of jezelf

Volgens Kendra Capalbo, een seks- en relatietherapeut, is stigmatofilie een ‘seksuele voorkeur waarbij seksueel genot en opwinding gerelateerd zijn aan een partner met tatoeages, piercings of littekens.’ Iemand met stigmatofilie kan dus opgewonden raken van de tatoeages of piercings van iemand anders, maar het gaat verder dan dat. Stigmatofilie kan ook inhouden dat je opgewonden geraakt van jezelf te laten piercen of tatoeëren.

‘Zolang ze niet over mijn grenzen gaan, heb ik er geen probleem mee dat iemand opgewonden op mijn tafel ligt.’

John Johnson

Tattooartist

In een interview met Well+Good vertelt John Johnson, de eigenaar van een tattooshop in Californië, dat hij al vaker mensen heeft gezien in de shop die opgewonden geraken van tattoos laten zetten of gezet zien worden. ‘Verschillende mensen genieten van verschillende dingen op seksueel gebied en ik denk dat dat gewoon menselijk is’, aldus John. ‘Zolang ze niet over mijn grenzen gaan, heb ik er geen probleem mee dat iemand opgewonden op mijn tafel ligt.’

De volgende keer dat je iemand onwaarschijnlijk aantrekkelijk vindt omwille van zijn/haar/hun tattoos of piercings, of zelf een tikkeltje opgewonden geraakt van een bezoekje aan de tattooshop, weet je van waar het komt!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '