Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

SEXTING: do’s, don’ts en tips van de seksuoloog

Moeten jij en je lief/crush/fuckboy het nu drie weken zonder elkaars affectie weten te redden? Dat is balen, maar gelukkig kan je nog steeds terugvallen op sexting om je seksleven ook nu te boosten. Elkaar online teasen houdt natuurlijk wel wat risico’s in en daarom verzamelden wij enkele tips van de seksuoloog om het sexy, leuk én veilig te houden. 

Sexting: do’s


Do #1

Speel gerust met goede filters en mooie belichting: het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt! Niet alleen je lover moet je pics sexy vinden, idealiter vind jij ze zelf ook sexy!

Do #2

Laat je niet beperken door het feit dat je het best niet met je hoofd op de foto gaat. Maak van die nood een deugd. Waarom experimenteer je niet met mooi licht en donker? Of haal je er een sexy Venetiaans masker of een spannende pruik bij? Zie de ‘geen hoofd’-regel niet als een beperking, maar als een uitdaging.

Do #3

Check het nummer van je vriend goed voor je iets stuurt. Je wil niet dat deze berichtjes per ongeluk bij je vader terechtkomen!

Do #4

Gebruik gerust sexy accessoires om op de foto te gaan. Een nieuw lingeriesetje, een tube massageolie of een zachte veer, maak het gerust wat verrassender voor je vriend(in) en daardoor ook net wat spannender!

Do #5

Wis je foto’s nadat je ze verstuurd hebt of sla ze op in een geheime map (daar bestaan verschillende apps voor). Je wil immers niet dat wanneer je beste vriendin door je foto’s gaat, ze je ineens nog veel beter leert kennen...

Sexting: don’ts


Don’t #1

De allerbelangrijkste: ga nooit met je hoofd op een sexy foto. Het is óf naakt op de foto staan, óf met je hoofd. Maak dus altijd die keuze. Maar zelfs als je hoofd er niet op staat, probeer dan toch een ietwat neutrale foto te maken. Heb je een heel herkenbare tattoo? Zorg dat die er niet opstaat. Ook een herkenbaar interieur is best te vermijden. Het belangrijkste is dat je enkel identificeerbaar bent voor je vriend. Komen de foto’s ooit in foute handen terecht, dan is er op die manier immers geen probleem.

Don’t #2

Stuur geen berichtjes als je dronken bent. Je weet de volgende dag niet meer wat je gestuurd hebt en stuurt misschien iets waar je achteraf spijt van hebt. En, eerlijk is eerlijk, niemand ziet er zat op zijn verleidelijkst uit.

Don’t #3

Stuur geen sexy foto’s naar iemand die je nog niet lang kent. Weten wat zijn volledige naam is en waar hij woont, is een minimum. Natuurlijk ben je nooit zeker of je iemand kan vertrouwen of niet, maar zorg er op zijn minst voor dat je weet naar wie je aan het sturen bent.

Don’t #4

Pas op met filmpjes: daarop toon je ongewild soms meer dan je had bedoeld én als ze later opduiken, zijn ze des te confronterender!

Don’t #5

Laat je niet overhalen om foto’s te sturen als je dat liever niet doet. Je moet aan sexting doen omdat je daar zelf zin in hebt, niet omdat je vriend dat verwacht. Laat je niet pushen, maar ga op zoek naar een manier die goed voelt voor jou.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '