Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zo hou je vol!

Stoppen met roken

Ook vol goede voornemens verkondigd dat je écht stopt met roken. Slik, hoe gaat het deze keer lukken? En hou je het vol? We hebben alvast een aantal overtuigende argumenten! You can do it!

Drie kilo versus 13 jaar

Toegegeven, roken versnelt je metabolisme. Je verbrandt dus (iets) meer caloriën als roker dan als niet-roker. Gemiddeld komt iemand die stopt zo’n 2 tot 3 kilo bij. Maar als je je sigaret vervangt door kauwgom, brandt je er alweer de helft vanaf. En een uurtje sporten meer zorgt voor die andere overtollige kilo. Daartegenover staat dat blijven roken je 13 jaar van je leven kost! 13 jaar om te genieten van elke dag!

Rokersmondje

Ken je die rimpeltjes rond de mond die verstokte rokers hebben? Zo’n dunne plooitjes waarin je lipstick gaat golven en die voor zo’n enge zoenmond zorgen. Roken is niet alleen slecht voor de rimpeltjes rond je mond maar veroudert je huid. Dof, grauw en vaal wordt je teint. Je rookgewoontje kost je dus niet alleen geld door de sigaretten maar ook door de beautyproducten die je nodig hebt om een beetje toonbaar voor de dag te komen.

Analyse

Roken is een gewoonte. Bepaalde omgevingen, vrienden, gevoelens lokken je zin naar een sigaret uit. Noteer voor je gaat stoppen eens wat deze uitlokkers zijn en probeer voor elke situatie een alternatief te zoeken. Steek je altijd een sigaret op als je thuis komt? Trek dan nu de koelkast open en schenk jezelf een drankje uit. Rook je meestal met een bepaalde vriendin op café. Ga met haar dan eens elders uit. Kies een restaurantje of spreek af in de sauna om bij te kletsen.

S.O.S.

Vertel al je vrienden dat je stopt met roken. Vraag hen om je hierbij te helpen. Natuurlijk ga je hen boos aankijken als ze je op je vingers tikken bij de volgende sigaret die je opsteekt. Maar bedenk, jij hebt besloten te stoppen en zij staan achter jouw beslissing.

 

Mislukt?

Aaargh, toch een sigaret opgestoken. Is alle hoop nu verloren? Nee! Eén sigaret (of zelfs een hele avond paffen) is niet het einde van je goede voornemen. Morgen is er weer een dag en die kan je nog steeds rookvrij doorkomen. Ga ervoor!

Money, money,…

Reken eens uit hoeveel jouw sigaretten je kosten. Als je een heel jaar door rookt, kom je op een aardig bedrag. Dit geld spaar je uit als je nu stopt met roken. Ga er dan ook helemaal voor en boek dat reisje naar New York, koop die nieuwe zetel of ga voor die designer handtas. Wedden dat je veel meer voldoening zal  hebben van je ‘stoppen met roken’-budget dan van je rookbudget?

Geef je mening

Roken, sexy of sorry? Wat vind jij?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '