https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Pexels

En niet alleen tijdens de coronacrisis.

WORK IT: 7 voordelen van sporten in je kot

Chloë Foubert

De gym is dicht, maar dat mag geen smoes zijn om je spieren technisch werkloos te maken. Ook thuis kan je prima aan sport doen. Iets dat heel wat voordelen heeft, en niet alleen tijdens de coronacrisis.

#StaySafe


Wie thuis sport, is niet alleen beschermd tegen virussen en bacteriën, maar vaak ook tegen spierblessures en ongevallen. Je hoeft immers het verkeer niet te trotseren en je sport in een ruimte met een constante temperatuur die ook aangenaam is voor je spieren.

#StayCheap


Thuis sporten kost peanuts. Je betaalt geen maandelijks abonnement of lidgeld voor je eigen huis, dus je hoeft in principe in niets te investeren. Een leuke sportoutfit en een paar handige tools – denk aan een yogamatje, resistance tube of kettlebell – zijn een plus, maar zijn niet noodzakelijk. Ook met huis-, tuin- en keukengerei, zoals waterflessen en een stoel, raak je met de juiste motivatie makkelijk in vorm.

#StayConsistent


Heb je een sportabonnement, maar heb je desondanks nog nooit de binnenkant van het fitnesscentrum gezien? Dan ben je zeker niet alleen. Heel wat mensen willen wel sporten, maar slagen er niet in om regelmatig dat fitnessabonnement te gebruiken. Thuis sporten kan ervoor zorgen dat je je fitnessschema wél blijft volgen, waardoor je consistentie opbouwt. Dat is essentieel om conditie en kracht op te bouwen, resultaten te boeken en van fitness een echte levensstijl te maken.

#StayOnSchedule


Met een drukke job of studie, een huishouden, een boeiend sociaal leven en verantwoordelijkheden à volonté is het niet altijd makkelijk om ook nog een fitnessroutine in je overvolle agenda te proppen. Als je thuis sport, vind je al sneller een gaatje om toch een work-out in je schema te steken. Bovendien verlies je in dat geval geen tijd aan verplaatsingen.

#StayFocused


Thuis zijn er geen pottenkijkers, wachtenden voor een apparaat of lawaaimakers. Je hebt geen last van stoorzenders of afleiding, én je kan je voor honderd procent concentreren op de orde van de dag: die sets en reps uitvoeren als een baas.

#StayComfy


Ben je iemand die enkel in de juiste outfit en met dito haar en make-up buitenkomt? Wel, als je thuis sport, kan je recht uit je bed op je mat springen. Bye, tijdverlies.

#StayProud


Rust en stilte zijn fijn, maar bovenal zijn er geen andere mensen met wie je je kan vergelijken. Het enige wat telt in je thuisgym, zijn je eigen prestatie, je eigen tempo, je eigen voortgang en je eigen gevoel. Je hebt er geen last van professionele fitgirls die je doen twijfelen aan je kunnen of je eigenwaarde. Het gaat enkel om jou en je knappe resultaten.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content