https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Unsplash

Vergeet die schaapjes tellen en eindeloos veel kopjes kamillethee drinken!

Wil je sneller in slaap vallen? Draag dan eens een wollen pyjama

Chloë Foubert

Vergeet dat schaapjes tellen en eindeloos veel kopjes kamillethee drinken. Wie echt snel de slaap wil vatten, duikt vanavond maar beter in een wollen pyjama onder de lakens. Onderzoekers uit Australië hebben namelijk ontdekt dat een wollen pyjama dragen effectief zou zijn bij het aanpakken van slapeloosheid. Je weet dus wat je bovenaan op je verlanglijstje kan zetten!


Je ligt al uren te woelen, je hoofd loopt over van de gedachten en je hebt al meer schapen geteld dan er mensen op deze wereld zijn. Toch kan je de slaap maar niet vatten! Hoewel slaappillen soms de oplossing lijken te zijn, is er een veel eenvoudiger middeltje. Wat dacht je van een zachte wollen pyjama? Jawel, onderzoekers uit Australië hebben aangetoond dat mensen die met een wollen pyjama onder de lakens duiken 15 minuten sneller de slaap vatten dan zij die een katoenen exemplaar dragen.

Wol vs. katoen


Aan het onderzoek namen twee leeftijdscategorieën deel: 17 studenten en 36 oudere volwassenen. Zij nestelden zich, gehuld in een wollen outfitje, in een bed in een kamer waavan de temperatuur zo’n 17 °C bedroeg. Wat bleek nu? Studenten bevonden zich na 11 minuten al in dromenland, wat neerkomt op 7 minuten langer slaap per nacht. Volwassen tussen de 65 en 70 jaar vielen na 12 minuten in slaap, terwijl zij die een katoenen pyjama droegen zo’n 22 à 27 minuten nodig hadden om de slaap te vatten.

‘De thermische comfortzone’


‘Vroeger was slapen onder beddengoed van wol de norm, en de wetenschap heeft nu de voordelen van slapen in wol herontdekt’, vertelt onderzoeker Dr. Paul Swan van de universiteit van Sydney. ‘Wol reguleert je lichaamstemperatuur dan ook veel beter en houdt je vast in wat bekendstaat als “de thermische comfortzone”. Je valt dus niet alleen sneller in slaap, je slaapt ook langer en geniet van een diepe slaap.’ Meer hebben wij niet nodig als excuus om een nieuwe pyjama in huis te halen! 😉

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content