Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Gelukkig zijn er een paar goede alternatieven.

AHA: een panty onder je broek tegen de koude is toch niet zo’n goed idee

Annelies Hart

Nu de temperatuur bijna elke dag onder nul zit, zoekt iedereen verwoed naar manieren om warm te blijven. Niet buiten gaan, blijft de beste optie. Als dat niet kan doen veel vrouwen panty’s onder hun broek aan in de hoop aan warmte te winnen. Maar wat blijkt? Zo’n goed plan is dat niet!

Alles dat kan helpen om deze vreselijke koude te bestrijden, is goed. Of niet? Een panty dragen onder je broek is voor veel mensen een van de eerste technieken die ze toepassen. Maar dat trucje blijkt nu eigenlijk niet zo goed te werken als we allemaal dachten.

Je doet de traditionele nylon panty misschien al jaren onder je favoriete jeans aan van zodra het koud wordt, maar eigenlijk creër je een averechts effect. De klassieke panty’s die je anders onder rokjes en kleedjes draagt, zijn namelijk gemaakt van elastaan. Die elastische stof vormt zich perfect naar je lichaam en zorgt er inderdaad voor dat je benen de juiste lichaamstemperatuur behouden. Maar als je er een jeans overheen doet, zal de lucht tussen de stof en de panty je benen afkoelen. Niet het effect dat je wil, dus!

Kies je alternatief

Gelukkig betekent dat niet dat we de techniek in zijn geheel moeten verdrijven. Het principe kan namelijk wel werken als je er de juiste panty voor kiest. Om dit te laten werken moet echter gekozen worden voor materialen die warm zijn en vooral warmte vasthouden. Een panty van wol, kasjmier of 100 % katoen werkt perfect om de laagjes tot hun recht de laten komen én je warm te houden.

Als je extra warme benen wil, kan je ook kiezen voor een thermische panty, die zoals de naam het doet vermoeden speciaal ontworpen is om je warm te houden. Een fleece panty werkt ook. Die ziet eruit alsof je met blote benen en een dunne panty rondloopt, maar heeft eigenlijk een huidkleurige en superwarme fleece lining. Op naar die warme benen!

Fleece legging

Fleece legging

Fleece legging

€ 34,99

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '