Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: <a href="https://www.instagram.com/p/zEoJr3PtfK/" target="_blank">@laurajanedaisy</a>

Best vermijden dus!

OEPS: van deze voedingsmiddelen krijg je alleen nog maar méér honger

Niets zo vreselijk als honger krijgen op het werk en merken dat het amper 10 uur 's ochtends is. Misschien eet je onbewust wel een van deze zeven dingen waar je stiekem alleen maar méér honger van krijgt? 

Fruitsap

Fruitsap

Zelfs al is het versgeperst, fruitsap is en blijft zeer rijk aan suikers. Wanneer je de vezels verwijdert door fruit in een smoothie of sapje te verwerken, schiet je suikerspiegel pijlsnel de hoogte in. Eet liever een appel of peer in z'n geheel voor een meer bevredigende snack.

 

Foto via @jaeyeoning

Kaas

Kaas

De stoffen in kaas zouden verslavend werken waardoor je er enkel maar meer van wil. Probeer daarom bij het bakken van een pizza bijvoorbeeld, te opteren voor zoveel mogelijk groenten en zo weinig mogelijk kaas. 

 

Foto via @batendopalmas

Sushi

Sushi

Waarom je na het eten van sushi al snel weer honger krijgt? De witte rijst. Deze koolhydraten worden door het lichaam al snel omgezet in suiker waardoor je snel weer honger hebt. Bestel sushi met bruine of zwarte rijst of kies voor sashimi (rauwe vis, zonder rijst). 
 
Foto via @georgeats

Fruityoghurt

Fruityoghurt

Zo’n minipotje fruityoghurt is een heuse suikerbom. Ga voor Griekse yoghurt en voeg vers fruit toe. Met een proteïnerijk ontbijt zit je vol tot het weer lunchtijd is. 

 

Foto via @laurajanedaisy

Tarwebrood

Tarwebrood

Het feit dat je van wit naar bruin brood bent overgeschakeld is al heel wat, maar tarwebrood blijft een hoge glycemische index hebben, wat maakt dat je achteraf sneller honger hebt. Opteer voor speltbrood of zuurdesem.

 

Foto: @varshnimakkadayar

Ontbijtgranen

Ontbijtgranen

Ontbijtgranen – hoe lekker ze ook zijn – zitten bomvol geraffineerde suikers. Vervang cornflakes door huisgemaakte granola of havermout met rozijnen en walnoten en je zal het verschil snel merken. 

 

Foto: @jayjaybedana

Eiwitten

Eiwitten

Velen verwijderen het eigeel wanneer ze een omelet maken, waardoor enkel het eiwit overblijft. Maar eigeel wordt onterecht als de vijand gezien. De meeste mensen kunnen tot zeven volledige eieren per week eten zonder dat het hun cholesterol aantast. Dus vermeng in het vervolg dat eigeel gewoon mee in je roerei.

 

Foto: @bouboulina52

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '